iPad Pro: Η 6η γενιά έρχεται με M2 επεξεργαστή και Wi-Fi 6E

Το νέο πανίσχυρο tablet της Apple καταφθάνει
19 Οκτωβρίου 2022 00:36
iPad Pro: Η 6η γενιά έρχεται με M2 επεξεργαστή και Wi-Fi 6E

Χωρίς καμία προειδοποίηση ή κάποιο ειδικό event, η Apple ανακοίνωσε την 6η γενιά του iPad Pro. Το πανίσχυρο tablet της, λοιπόν, αναβαθμίζεται σημαντικά όσον αφορά την απόδοση, αφού έρχεται με το νέο M2 chip που είδαμε για πρώτη φόρα στα Macbook που κυκλοφόρησε η εταιρία στις αρχές του χρόνου.

Όπως και προηγουμένως, το iPad Pro θα έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μια με οθόνη 11 ιντσών και μια με οθόνη 12 ιντσών. Το πρώτο μοντέλο ζητά $799, ενώ το δεύτερο θα ξεκινά από τα $1,099, με την κυκλοφορία και των δύο να είναι προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα καινούργιο χαρακτηριστικά του νέου iPad Pro είναι το “hover” για το γραφίδα. Συγκεκριμένα, η οθόνη της συσκευής μπορεί να αναγνωρίζει το Apple Pencil πριν η μύτη ακουμπήσει στην οθόνη, επιτρέποντας για διάφορες χρήσιμες αλληλεπιδράσεις, όπως για παράδειγμα μια προεπισκόπησή πριν ο χρήστης μαρκάρει κάτι. Παράλληλα, αυτό κάνει τα σκίτσα και τις εικονογραφήσεις ακόμη πιο ακριβείς και γενικότερα τη χρήση του Apple Pencil πιο αβίαστη. Οι κάτοχοι Samsung Note smartphones σίγουρα είναι εξοικειωμένοι με το concept.

Φυσικά, η οθόνη του 12.9 ιντσών μοντέλου είναι ξανά Mini LED τεχνολογίας, για βελτιωμένα μαύρα, καλύτερη αντίθεση και HDR. Και τα δύο διαθέτουν ProMotion για refresh rates έως 120Hz.

Συγχρόνως και οι δυνατότητες δικτύωσης των νέων iPad Pro είναι αναβαθμισμένες. Τα tablets έρχονται με Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 και υποστήριξη για τα περισσότερα από τα 5G δίκτυα του κόσμου. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο υπάρχουν 128GB, 256GB και 512GB μοντέλα με 8GB RAM, καθώς και επιλογές των 1TB και 2TB με 16GB RAM.

Συνολικά, ο σχεδιασμός παραμένει ίδιος, χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές από το 2018, όταν η εταιρία είχε αποφασίσει να αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί για να μεγαλώσει την επιφάνεια της οθόνης. Για την ιστορία να σημειωθεί πως μερικά εικοσιτετράωρα πριν το ντεμπούτο των νέων iPad, η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει και το ολοκαίνουργιο iPadOS 16, το οποίο θα φέρει στα tablets διάφορα χρήσιμα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και το Stage Manager που αλλάζει ολοκληρωτικά το multitasking.

Tags: