Κινεζική εταιρία έφτιαξε RTX 4090 με αξεσουάρ που δεν έχουμε ξαναδεί

Είναι αυτό που νομίζετε!
17 Οκτωβρίου 2022 15:27
Κινεζική εταιρία έφτιαξε RTX 4090 με αξεσουάρ που δεν έχουμε ξαναδεί

Η κινεζική Manli παρουσίασε τη δική της εκδοχή για την GeForce RTX 4090 της Nvidia, η οποία έρχεται με ένα πραγματικά ασυνήθιστο αξεσουάρ. Συγκεκριμένα, η Gallardo κάρτα γραφικών της εταιρίας είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο αλφάδι (!), δίπλα από το GeForce RTX λογότυπο. Έτσι, οι κάτοχοί της μπορούν άμεσα να δουν αν το μεγάλο βάρος της κάρτας επηρεάζει την τοποθέτησή της.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο, δηλαδή όταν μια κάρτα γραφικών δεν στέκεται ευθυγραμμισμένη στην PCIe θύρα, αλλά φαίνεται σα να λυγίζει από το βάρος, είναι αρκετά συχνό με τα τεράστια high-end μοντέλα και ονομάζεται ‘GPU sag’ από την κοινότητα των enthusiasts. Πολλά κουτιά περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά για να το αντιμετωπίζουν, αλλά η Manli αποφάσισε να μην αφήσει τα πράγματα στην τύχη και μαζί με την κάρτα δίνει στους χρήστες και ένα ειδικό bracket υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αλφάδια δεν μοιάζουν ξένα πάνω στην GPU, αφού θυμίζουν σωλήνες υδρόψυξης και το πράσινο υγρό στο εσωτερικό τους ταιριάζει με την όλη αισθητική. Φυσικά, δεν έχουν να κάνουν με την ψύξη, αλλά με τη…σταθερότητα, ενημερώνοντας άμεσα τον χρήστη για το αν γέρνει η κάρτα, ο υπολογιστής ή...το γραφείο τους.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα specs, πρόκειται για ένα αρκετά τυπικό μοντέλο, με stock ρολόγια και τρεις ανεμιστήρες, το οποίο καταλαμβάνει τρία slots. Για την ιστορία, με την RTX 4090 έχουμε δει κατασκευαστές να φτάνουν και τα 3.5 ή 4 slots, με μερικά πραγματικά τεράστια και βαριά μοντέλα.