Ο Zuckerberg μας ξεγέλασε στην αποκάλυψη των ποδιών των avatars

Τα VR headsets δεν μπορούν να καταγράψουν κινήσεις ποδιών
15 Οκτωβρίου 2022 10:00
Ο Zuckerberg μας ξεγέλασε στην αποκάλυψη των ποδιών των avatars

Η Meta ανακοίνωσε πως τα avatars της αποκτούν πόδια μετά από απαίτηση των χρηστών, ωστόσο η παρουσίαση του Mark Zuckerberg δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Στο demo που παρουσίασε και μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Zuckerberg χοροπηδάει και κάνει διάφορες κινήσεις με τα πόδια του avatar του, κάτι που όμως δεν μπορούν να κάνουν τα avatars του Horizon Worlds.

Σύμφωνα με τον Ian Hamilton, συντάκτη του UploadVR, η Meta χρησιμοποίησε τεχνολογία motion capture (mocap) για να αποδώσει τα animations. Όπως στον κινηματογράφο και τα games λοιπόν, η mocap τεχνολογία χρησιμοποιείται καταγράφοντας τις κινήσεις ενός πραγματικού ανθρώπου ή αντικειμένου για να μετατραπούν έπειτα σε animated γραφικά από υπολογιστή.

Ο CTO της Meta, Andrew Bosworth, είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά:

Η ανίχνευση των ποδιών μας με ακρίβεια είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρακτικά είναι αδύνατη από πλευράς φυσικής με τα υπάρχοντα headsets.

Η λύση της Meta είναι να χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα προβλέπει που υποτίθεται πως πρέπει να είναι τα πόδια του χρήστη. Όπως και να έχει, το τελικό προϊόν, τα avatars με πόδια δηλαδή, δε θα τα δούμε πριν το 2023.