YouTube: Πλέον μπορείτε να επιλέξετε το όνομά σας στην πλατφόρμα

Κατοχυρώστε το δικό σας
11 Οκτωβρίου 2022 09:39
YouTube: Πλέον μπορείτε να επιλέξετε το όνομά σας στην πλατφόρμα

Το YouTube ανακοίνωσε πως σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ένα username της επιλογής τους για το λογαριασμό τους στην πλατφόρμα. Το “@όνομα” θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως χρησιμοποιείται σε όλα τα υπόλοιπα social media και θα ισχύει για τις σελίδες των καναλιών και τα Shorts, με σκοπό να μπορεί να γίνει mention χρηστών σε σχόλια, περιγραφές video, τίτλους και γενικά οπουδήποτε θα βοηθήσει τους δημιουργούς να αυξήσουν την ορατότητα του account τους.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως οι δημιουργοί θα έχουν μία μοναδική ταυτότητα, ενώ δίνουμε και στους viewers τη σιγουριά πως αλληλεπιδρούν με τον αγαπημένο τους δημιουργό.

Να σημειώσουμε πως η ονομασία του καναλιού θα παραμείνει ίδια, απλά τώρα θα προστεθεί και το username, μειώνοντας πιθανώς τους λογαριασμούς που παριστάνουν κάποιον άλλο.

Τα usernames θα ξεκινήσουν να διατίθενται αυτήν την εβδομάδα, δίνοντας προτεραιότητα στην επιλογή username σε συγκεκριμένα accounts. Οι ειδοποιήσεις θα έρθουν σταδιακά, βάσει της συνολικής παρουσίας στην πλατφόρμα, του αριθμού συνδρομητών και αν το κανάλι είναι ενεργό.

Αν ένας χρήστης έχει δημιουργήσει ήδη ένα προσωποποιημένο URL για το κανάλι του, τότε αυτό θα είναι το default username του, ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να το αλλάξει. Η δημιουργία username είναι και ένας τρόπος του YouTube να ωθήσει δημιουργούς περιεχομένου που δεν έχουν παρουσία στην πλατφόρμα, να σπεύσουν να κατοχυρώσουν το username τους.