Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο λόγος που θέλει να αγοράσει το Twitter

Το φιλόδοξο σχέδιο του μεγιστάνα
05 Οκτωβρίου 2022 13:25
Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο λόγος που θέλει να αγοράσει το Twitter

Πριν μερικές ώρες είχαμε άλλη μια δραματική εξέλιξη όσον αφορά την απόκτηση του Twitter από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Elon Musk, ο οποίος αποκάλυψε τελικά ότι θα προβεί κανονικά στην κολοσσιαία εξαγορά για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, όπως ήταν δηλαδή το αρχικό πλάνο. Τώρα, ο μεγιστάνας CEO των Tesla και SpaceX έσπασε τη σιωπή του, μιλώντας δημόσια για το λόγο που πήρε αυτή την απόφαση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από τον ιδιαίτερα δραστήριο λογαριασμό του στην πλατφόρμα, ο Musk δήλωσε πως «αγοράζει το Twitter ως κάτι που θα επιταχύνει την δημιουργία του X, της εφαρμογής για τα πάντα». Η δημοσίευσή του ακολουθεί παρακάτω και δεν περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες.

Τι είναι η ‘X’ εφαρμογή του Elon Musk;

Λαμβάνοντας υπόψη παλιότερες δηλώσεις του, ο Musk φιλοδοξεί να κάνει το Twitter πιο χρήσιμο, προσθέτοντας περισσότερες λειτουργίες. Πηγή έμπνευσης φαίνεται πως είναι το κινεζικό WeChat της Tencent, το οποίο είχε ξεκινήσει ως εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά εξελίχθηκε σε έναν κανονικό mini-internet.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες από την Κίνα χρησιμοποιούν σε καθημερινά βάση το WeChat όχι μόνο ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ως εφαρμογή που μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάστημα, να καλέσουν ταξί ή να παραγγείλουν φαγητό. Αυτό γίνεται μέσα από μια σειρά mini εφαρμογών που είναι απευθείας συνδεδεμένες στο κεντρικό interface του WeChat.

Παράλληλα, το WeChat είναι κολοσσός και στο κομμάτι των πληρωμών και των συναλλαγών. Είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή στην Κίνα όσον αφορά το fintech, επιτρέποντας στους χρήστες να στείλουν ο ένας χρήματα στον άλλο, να πληρώσουν για αγαθά ή υπηρεσίες, ακόμη και να δανειστούν ποσά.

Το WeChat έχει εξελιχθεί σε κανονικό super-app, μιας και έχει και ενότητες ειδήσεων και ψυχαγωγίας, ξεφεύγοντας από τα όρια του social media και συνδυάζοντας οτιδήποτε σχεδόν μπορεί να θέλει κάποιος να κάνει ψηφιακά.

Αν λάβουμε υπόψη το νέο σχόλιο του Musk και τις δηλώσεις του από το παρελθόν, ίσως και το μέλλον του Twitter να επιφυλάσσει κάποια αντίστοιχη εξέλιξη.