ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Elon Musk θα αγοράσει τελικά το Twitter

Τέλος η δικαστική διαμάχη;
05 Οκτωβρίου 2022 01:00
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Elon Musk θα αγοράσει τελικά το Twitter

Οι δραματικές εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk συνεχίζονται με μια ακόμη ανατροπή. Τελικά, ο Elon Musk θα αγοράσει το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, όπως ήταν δηλαδή το αρχικό πλάνο.

Βέβαια, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει έναν μοναδικό όρο. Συγκεκριμένα, μέσα από νέο γράμμα που έστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), τόνισε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά με τους όρους που συμφωνήθηκαν τον Απρίλιο, με την προϋπόθεση ότι η εταιρία θα αποσύρει την αγωγή εναντίον του, η οποία θα οδηγούσε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια σε μερικές ημέρες από τώρα.

Για την ιστορία, μέσα στο Σεπτέμβριο και οι μέτοχοι του Twitter ψήφισαν και έδωσαν το πράσινο φως για το deal των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από την άλλη, η νομική ομάδα του Musk έπαιξε ένα από τα τελευταία της χαρτιά, όταν ήρθε να ταράξει τα νερά της υπόθεσης ο πληροφοριοδότης Peiter Zatko, πρώην επικεφαλής ασφαλείας της εταιρίας.

Βέβαια, να σημειωθεί πως αν ο Musk αναγκαζόταν να εξαγοράσει την εταιρία έπειτα από τη δίκη που είχε δρομολογηθεί για τις 17 Οκτωβρίου, υπήρχε το ενδεχόμενο να χρειαζόταν να πληρώσει κάποιου είδος αποζημίωση και ενδεχομένως η εξαγορά να μην κόστιζε 54,20 δολάρια ανά μετοχή, αλλά αρκετά περισσότερα. Παρόλα αυτά, μιλώντας στο The Verge, ο καθηγητής του Columbia University, Eric Talley, δήλωσε έκπληκτος που ο Musk δε ζήτησε να μειωθεί η τιμή της συμφωνίας, μια σκέψη που συμμερίζεται και η Ann Lipton του Tulane University.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μέσα στους επόμενους μήνες, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα περάσει στα χέρια του Elon, παρά τους προβληματισμούς τους για το ποσοστό των bots στην πλατφόρμα.

Το νέο γράμμα του Elon Musk:

Η επιβεβαίωση από το ίδιο το Twitter:

Το Twitter εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή είδηση: Λάβαμε το γράμμα από την πλευρά του Musk, το οποίο κατέθεσαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η πρόθεση της εταιρείας είναι να κλείσει η εξαγορά στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.