iPhone: Τα νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν στο iOS 16 μέσα στη χρονιά

iCloud Shared Photo Library και πολλά άλλα
04 Οκτωβρίου 2022 09:50
iPhone: Τα νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν στο iOS 16 μέσα στη χρονιά

Μπορεί το iOS 16 να κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες στα iPhones, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχετε δει ήδη όλες του τις δυνατότητες. Και αυτό γιατί η Apple σκοπεύει να εμπλουτίσει το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημά της με νέα χαρακτηριστικά. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί επίσημα και θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2022.

iCloud Shared Photo Library – Η νέα αυτή δυνατότητα θα σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας, με τα δικά σας πρόσωπα, πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο, ακόμα και να το διαγράψετε από τη λίστα. Εκτός από εσάς, θα μπορείτε να προσθέσετε συνολικά έως και 5 άτομα.

Live Activities από τρίτες εφαρμογές – Μέσα από τα live activities θα μπορείτε να βλέπετε ζωντανά από την οθόνη κλειδώματος του iPhone το σκορ από τα αθλητικά παιχνίδια ή ακόμα και την παραγγελία σας.

SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου - Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα μοντέλα iPhone 14 να συνδέονται απευθείας σε δορυφόρο, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όταν βρίσκονται εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Προς το παρόν θα γίνει διαθέσιμο μόνο στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Apple Music Classical – Τον Αύγουστο του 2021, η Apple εξαγόρασε την υπηρεσία “Primephonic” και έτσι σκοπεύει να εμπλουτίσει το Apple Music με κλασσική μουσική και άλλο πρόσθετο περιεχόμενο.

Η “Πράσινη Φόρτιση” - H φόρτιση των iPhones θα βελτιστοποιηθεί για να υπολογίζεται ο χρόνος που το ηλεκτρικό δίκτυο χρησιμοποιεί περισσότερο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σκοπό να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα των iPhones. Το νέο χαρακτηριστικό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Optimized Battery Charging το οποίο καταλαβαίνει τους καθημερινούς ρυθμούς χρήσης του iPhone και περιορίζει τη φόρτιση μέχρι το 80%, μέχρι να πλησιάσει η ώρα που θα ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε ξανά για να το φορτίσει πλήρως.

Νέο ποσοστό μπαταρίας – Η Apple άκουσε τα παράπονα των χρηστών και με το iOS 16.1 θα φέρει το ποσοστό της μπαταρίας σε περισσότερα iPhones με notch και FaceID.

Freeform - Η Apple λέει ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή ψηφιακού πίνακα που ονομάζεται Freeform για iPhone και iPad μέσα στο 2022. Η εφαρμογή περιγράφεται ως ένας «ευέλικτος καμβάς» που θα δώσει στους χρήστες τη «δυνατότητα να βλέπουν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται σε ένα μέρος, χωρίς να ανησυχούν για τις διατάξεις και τα μεγέθη σελίδων».

Πηγή:macrumors

Tags: