Ο Elon Musk αποκάλυψε τη διατροφή που κάνει για να μένει «αδύνατος και υγιής»

Λύνοντας την απορία στα social media
02 Οκτωβρίου 2022 11:27
Ο Elon Musk αποκάλυψε τη διατροφή που κάνει για να μένει «αδύνατος και υγιής»

Ο Elon Musk είναι ο επικεφαλής της Tesla, μια εταιρία που έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα «τρέχει» και την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, την The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τη Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.

Όντας επικεφαλής τεσσάρων εταιριών, το πρόγραμμά του είναι μάλλον αρκετά φορτωμένο. Έτσι, μετά την παρουσίαση του Optimus ρομπότ στο πλαίσιο της Tesla AI Day, μια χρήστης του Twitter αναρωτήθηκε τι κάνει ο Elon για να παραμένει «αδύνατος και υγιής».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, όντας αρκετά δραστήριος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είδε το tweet και αποκάλυψε το «μυστικό του». Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική και μονολεκτική: Fasting.

Elon ποιο είναι το μυστικό σου; Δείχνεις φοβερός, σε φόρμας, γυμνασμένος και υγιής. Σηκώνεις βάρη; Τρως υγιεινά;

Fasting

Βέβαια, αμέσως μετά ο Musk ανέφερε ότι παίρνει και μια ειδική φαρμακευτική αγωγή για απώλεια βάρους, ενώ ανέφερε ότι γυμνάζεται και λίγο.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το fasting, η διαλειμματική νηστεία δηλαδή, είναι ένα διατροφικό πρωτόκολλο κατά το οποίο ορίζονται χρονικοί περίοδοι που κάποιος μπορεί να καταναλώσει ελεύθερα τρόφιμα και φάσεις «νηστείας» που για αρκετές ώρες δεν καταναλώνει καθόλου θερμίδες.

Όντας μια διατροφή που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ακόμη η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ ή κατά. Για παράδειγμα, σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Περισσότερα μπορεί να βρείτε πατώντας εδώ, ενώ για τον αντίλογο από επιστήμονες που κατέκριναν τη μελέτη μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Φυσικά, πριν αποφασίσετε να κάνετε το οτιδήποτε αφορά την υγεία και τη διατροφή σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Tags: