Tesla: Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του Optimus ρομπότ

Την ώρα που αντιμετωπίζει τον σκεπτικισμό πως θα κάνει τα ρομπότ ευρείας χρήσης
23 Σεπτεμβρίου 2022 11:06
Tesla: Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του Optimus ρομπότ

Η αντίστροφη μέτρηση για το AI Day της Tesla στις 30 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει εκεί όπου θα αποκαλύψει το ανθρωποειδές ρομπότ της που ονομάζει Optimus -από τον εμβληματικό αρχηγό των Autobots στα Transformers. 

Το γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ως Tesla Bot και η παρουσίασή του μετατέθηκε μέσα στο καλοκαίρι από τον Αύγουστο για τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε, όπως υποστηρίζει και ο Elon Musk, να είναι σε θέση να παρουσιάσει ζωντανά ένα λειτουργικό πρωτότυπο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters μαθαίνουμε περισσότερα για τα φιλόδοξα πλάνα της Tesla. Νέες αγγελίες αποκαλύπτουν ότι σχεδιάζει να φέρει χιλιάδες ανθρωποειδή ρομπότ στην αγορά και μακροπρόθεσμα εκατομμύρια. Αναφέρει επίσης το ρεπορτάζ ότι εντός της Tesla γίνονται συνεχώς meetings για το θέμα των ρομπότ. 

Ωστόσο, αντιμετωπίζει και τον σκεπτικισμό πολλών πως θα καταφέρει να κάνει τα ρομπότ αυτά ευρείας χρήσης και να εκτελούν εργασίες σε εργοστάσια, σπίτια ή οπουδήποτε αλλού. 

Τα Optimus θα έχουν ανθρωποειδής μορφή και θα είναι σχεδιασμένα για να κάνουν αμέτρητες εργασίες. Ο Musk φιλοδοξεί πως θα αναλάβουν όλες τις βαρετές αγγαρείες και δουλειές ρουτίνας στις ζωές των ανθρώπων, αλλάζοντας ριζικά την κοινωνία.

Φυσικά, είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια μάλλον δεν πείθουν πολλούς, οπότε μένει να δούμε στην πράξη αν η εταιρία του Musk θα καταφέρει να ανταποκριθεί. Για την ιστορία, υπάρχουν φιλόδοξα projects που η Tesla δεν κυκλοφόρησε ποτέ, όπως οι ρομποτικοί -σχεδόν σε σχήμα φιδιού- αυτόματοι φορτιστές που βρίσκουν μόνοι τους τη θύρα φόρτισης ή οι Superchargers του 2012 που με ηλιακή ενέργεια θα παρήγαγαν περισσότερο ρεύμα από αυτό που καταναλώνουν τα αυτοκίνητα. Από την άλλη, οι εταιρίες του Musk έχουν δημιουργήσει επαναχρησιμοποιούμενους διαστημικούς πυραύλους, έχουν αλλάξει πράγματι την αυτοκίνηση και εργάζονται μεταξύ άλλων μέχρι και σε διεπαφές ανθρώπινου εγκεφάλου-υπολογιστή, με το Neuralink.

Όλα τα σενάρια, επομένως είναι πιθανά και μένει να δούμε στις 30 Σεπτεμβρίου αν τα Optimus θα καταφέρουν να κάνουν όσα υπόσχονται.