Google: Μπορείτε να σβήσετε ευκολότερα τα προσωπικά σας στοιχεία από την αναζήτηση

Χάρη στο νέο εργαλείο που εισάγει η Google
22 Σεπτεμβρίου 2022 15:37
Google: Μπορείτε να σβήσετε ευκολότερα τα προσωπικά σας στοιχεία από την αναζήτηση

Θέλετε να σβήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία από το να εμφανίζονται στις αναζητήσεις της Google και δυσκολεύεστε; Η Google είχε ανακοινώσει τον Μάιο στο Google I/O ένα χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τη διαδικασία όσων θέλουν να σβηστούν τα ίχνη τους από το Google Search, καθώς μπορεί να μην επιθυμείτε να βρίσκει κάποιος τη διεύθυνσή σας στη Google ή το email ή τον αριθμό του τηλεφώνου σας για παράδειγμα.

Τώρα το εν λόγω χαρακτηριστικό κυκλοφορεί στην εφαρμογή της Google και είναι προσβάσιμο πατώντας πάνω στην εικόνα προφίλ σας, εκεί όπου πλέον υπάρχει η επιλογή "Results about you". Πατώντας το θα σας βγάλει σε μια ειδική σελίδα όπου μπορείτε να ζητήσετε από την Google να αφαιρέσει αποτέλεσμα στο Search που περιλαμβάνει τηλέφωνα, διευθύνσεις, mail και άλλες προσωπικές πληροφορίες. 

Επίσης, εάν δείτε κάποια πληροφορία που σας αφορά όσο σερφάρετε στην Αναζήτηση της Google μπορείτε να πατήσετε τις τρεις κουκίδες στο πάνω δεξιά μέρος του κάθε αποτελέσματος. Εκεί θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με την επιλογή "Remove result/Αφαίρεση αποτελέσματος". Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη διαδικασία μιας αφαίρεσης στο μενού "Results about you". 

Αυτή η σελίδα σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε ένα νέο αίτημα με μια περιγραφή που περιλαμβάνει το βήμα "Γιατί θα θέλατε να αφαιρέσετε αυτό το αποτέλεσμα;". Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Δείχνει τα προσωπικά μου στοιχεία επικοινωνίας
  • Δείχνει την επαφή μου σε με πρόθεση να με βλάψει
  • Δείχνει άλλες προσωπικές πληροφορίες
  • Περιέχει παράνομες πληροφορίες
  • Είναι ξεπερασμένο

Επί της ουσίας αυτό το εργαλείο δεν αλλάζει τη διαδικασία απλώς την κάνει πιο βολική στην πρόσβαση. Η διάθεση του εν λόγω χαρακτηριστικού θα γίνεται σταδιακά, σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται ακόμη στο Google προφίλ σας. 

Tags: