Windows 11: Η εφαρμογή των φωτογραφιών αλλάζει ξανά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με νέα εμφάνιση και χαρακτηριστικά
22 Σεπτεμβρίου 2022 08:24
Windows 11: Η εφαρμογή των φωτογραφιών αλλάζει ξανά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πέρυσι, η Microsoft είχε ανανεώσει πλήρως την ενσωματωμένη εφαρμογή φωτογραφιών των Windows, φρεσκάροντας μεταξύ άλλων το UI, για να ταιριάζει με την αισθητική των Windows 11. Όπως φαίνεται, όμως, οι αλλαγές αυτές δεν ήταν αρκετές και τώρα η εταιρία σκοπεύει να αλλάξει ξανά τη σημαντική αυτή εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε μέσα από μια αναλυτική ανάρτηση στο επίσημο blog των Windows, η ανανεωμένη Photos εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη για δοκιμή από τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, φέρνοντας διάφορες αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά. Πιθανότατα η σημαντικότερη νέα προσθήκη είναι το νέο gallery, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft αποτελεί έναν πιο εύκολο και όμορφο τρόπο για να περιηγηθείτε, να βρείτε και να διαχειριστείτε τις φωτογραφίες σας.

Παράλληλα, η νέα έκδοση ενσωματώνει και το OneDrive, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν άμεσα τις φωτογραφίες που έχουν στην cloud υπηρεσία της Microsoft, πόσος διαθέσιμος χώρος τους απομένει, καθώς και να κάνουν εύκολα και άμεσα backup τις τοπικές τους φωτογραφίες. Επιπροσθέτως, υποστηρίζεται πλέον η προβολή σε πολλαπλά παράθυρα και πολλαπλές οθόνες, ενώ η “Memories” λειτουργία επίσης έχει βελτιωθεί.

Βέβαια, μαζί με τα χαρακτηριστικά που έρχονται, υπάρχει και ένα που φεύγει. Συγκεκριμένα, η Photos εφαρμογή δε θα έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει μοντάζ βίντεο. Αντιθέτως, η Microsoft θα παραπέμπει τους χρήστες που θέλουν να επεξεργαστούν τα πλάνα τους στο Clipchamp, την προεγκατεστημένη video editing εφαρμογή που υπάρχει στα Windows 11 από τον Μάρτιο.

Η αναβάθμιση αυτής της βασικής εφαρμογής θα γίνει διαθέσιμη για όλους τον Οκτώβριο, μέσα από μια ενημέρωση που αναμένεται να φέρει και τις καρτέλες στον File Explorer. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όσοι για κάποιο λόγο προτιμούν την παλιά Photos εφαρμογή, θα μπορούν να την βρουν μέσα από το Microsoft Store, με τίτλο “Microsoft Photos Legacy”.