ΕΠΙΣΗΜΟ: Μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας των RDNA 3 καρτών γραφικών της AMD

Λίγο πριν το μεγάλο σόου της Nvidia
20 Σεπτεμβρίου 2022 17:30
ΕΠΙΣΗΜΟ: Μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας των RDNA 3 καρτών γραφικών της AMD

Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων RTX 4000 καρτών γραφικών της Nvidia και έτσι η AMD, σε μια κίνηση που σίγουρα δεν έχει τυχαίο timing, αποφάσισε να ανακοινώσει πότε θα έρθουν στα ράφια των καταστημάτων οι δικές της κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής του Radeon τμήματος της εταιρίας έκανε γνωστό ότι τα RDNA 3 μοντέλα της AMD θα έρθουν στην αγορά στις 3 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και από ένα από ειδικό εικαστικό με έναν κατακόκκινο και μεγάλο σε μέγεθος αριθμό '3' να δεσπόζει στο κέντρο του.

Η εν λόγω ανάρτηση ακολουθεί παρακάτω.

Για την ιστορία, αυτή δεν ήταν η μοναδική προσπάθεια της AMD τις τελευταίες ώρες να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα των gamers, αφού πριν μερικές ώρες η εταιρία έκανε και μια ακόμη ανάρτηση μέσα από το επίσημο blog της, σχετικά με την αποδοτικότητα και το βελτιωμένο performance-per-watt που προσφέρουν οι Radeon GPUs και η RDNA τεχνολογία. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να βρείτε τη σχετική δημοσίευση πατώντας εδώ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι οι τελευταίες φήμες θέλουν τις RDNA 3 κάρτες γραφικών να έχουν έως και 50% καλύτερη απόδοση ανά watt, κάνοντας τη μετάβαση σε μια GPU chiplet αρχιτεκτονική. Η AMD φιλοδοξεί να καταφέρει στη συγκεκριμένη αγορά αυτό που κατάφερε και με τους Ryzen επεξεργαστές, οι οποίοι επίσης έχουν υιοθετήσει πλέον chiplet αρχιτεκτονική με την 7000 γενιά τους.