Η LG δοκίμασε επιτυχώς μεταφορά δεδομένων μέσω 6G

Ταχύτητες THz
15 Σεπτεμβρίου 2022 09:31
Η LG δοκίμασε επιτυχώς μεταφορά δεδομένων μέσω 6G

Η LG πραγματοποίησε μία μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύου 6G σε μία απόσταση 320 μέτρων σε περιβάλλον εξωτερικού χώρου, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η συχνότητα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανάμεσα στα 155GHz και 175GHz και θεωρείται ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή του 6G δικτύου σε περιβάλλον πόλης.

Με την επιτυχία της τελευταίας επίδειξής μας, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση 6G ταχυτήτων στα 1 terabit (TB) το δευτερόλεπτο, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους πόλης. Αναμένουμε πως το 6G θα αποτελέσει οδηγό των νέων εμπειριών σε επιχειρήσεις και χρήστες και δεν υπάρχει άλλο μέρος που θα θέλαμε να είμαστε από το μέτωπο αυτής της ανάπτυξης. – Dr. Kim Byoung-hoon, LG Electronics

Σε σχέση με το 5G, το 6G θα φέρει 50 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων και θα μειώσει το latency κατά 10 φορές, προσφέροντας μεγαλύτερη αξιοπιστία. Το θεωρητικό ανώτερο που μπορεί να πετύχει το 5G είναι 5Gbps, ενώ η εμπορική υλοποίηση έως τώρα έχει πετύχει τα 3Gbps. Το 6G αναμένεται να ξεκινήσει να παίρνει άδειες και εγκρίσεις το 2025 και η εμπορική διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει το 2029.

Tags: