Apple Watch Ultra: Πιο ανθεκτικό, για extreme δραστηριότητες και με μπαταρία έως 60 ώρες

Το "Pro" μοντέλο ενδείκνυται για αθλητές και extreme δραστηριότητες
07 Σεπτεμβρίου 2022 20:26
Apple Watch Ultra: Πιο ανθεκτικό, για extreme δραστηριότητες και με μπαταρία έως 60 ώρες

Κι όμως το Apple Watch Pro που φημολογούνταν ότι θα δούμε δε θα ονομάζεται έτσι. Η Apple ανακοίνωσε, λοιπόν το Apple Watch Ultra, το πιο ανθεκτικό smartwatch τις εταιρίας που ενδείκνυται για αθλητές, extreme δραστηριότητες και αθλήματα, με χαρακτηριστικά που θα ενθουσιάσουν το κοινό που απευθύνεται. 

Για αρχή είναι το πιο ανθεκτικά κατασκευασμένο από aerospace τύπου τιτάνιο, ενώ ενσωματώνει γυαλί από ζαφείρι. Η Retina οθόνη του φτάνει τα 2000nits φωτεινότητας για να μπορείτε να τη διαβάσετε ακόμη κι αν ο ήλιος χτυπάει πάνω στην οθόνη του. Το Watch Ultra προσθέτει ένα νέο dedicated κουμπί δραστηριοτήτων, το χαρακτηριστικό πορτοκαλί "Action" κουμπί το οποίο είναι customizable ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δίνει απευθείας πρόσβαση σε workouts, Compass Waypoints, Backtracking της διαδρομής σας και πολλά ακόμη. 

Κάθε Watch Ultra έρχεται ενσωματωμένο με κεραία για να λαμβάνετε κλήσεις και έτσι ενσωματώνει τρία μικρόφωνα για να μπορούν να σας ακούνε οι συνομιλητές σας σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη, καθώς και δύο πλέον ηχεία για να ακούτε και εσείς καλύτερα τον συνομιλητή σας στην άλλη γραμμή.

Όσο για την μπαταρία του εκεί η Apple σημειώνει ρεκόρ για τα δεδομένα της καθώς το Apple Watch Ultra έχει διάρκεια ζωής 36 ώρες με μια φόρτιση, ενώ θα φτάνει τις 60 ώρες με ένα ειδικό χαρακτηριστικό που θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά μέσω update. 

Το χαρακτηριστικό Night Mode προσφέρει την καλύτερη δυνατή ορατότητα, κλείνοντας το μπλε φως και μεταμορφώνεται σε μια μαυρο-κόκκινη οθόνη. Το Watch Ultra θα έρχεται με τρία ειδικά λουριά για ανάλογες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, υδάτινα σπορ και αθλητισμό με τα "Alpine", "Trail" και "Ocean. 

Ακόμη, ενσωματώνει L1 + L5 GPS για το πιο ακριβές GPS από οποιοδήποτε άλλο smartwatch της αγοράς και Low Power Workout setting για την μπαταρία, ώστε να κρατάει σε περιπτώσεις όπως  αθλητών μεγάλων αποστάσεων. 

Ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνει για καταστάσεις ανάγκης η λειτουργεία σειρήνας. Αυτή εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο που φτάνει τα 86db. Επίσης θα υπάρχει ειδική λειτουργία για κατάδυση σε μεγάλα βάθη. 

To Apple Watch Ultra θα κυκλοφορεί από τις 23 Σεπτεμβρίου στην τιμή των $799.