Tesla Model Y: Διέπρεψε στα crash test με ασφάλεια 5 αστέρων από το Euro NCAP

"Άγγιξε την τελειότητα" η ασφάλεια του Model Y
07 Σεπτεμβρίου 2022 18:22
Tesla Model Y: Διέπρεψε στα crash test με ασφάλεια 5 αστέρων από το Euro NCAP

Άκρως εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις του Tesla Model Y στα crash test που πέρασε από το Euro NCAP, τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ θριάμβευσε στις δοκιμές ασφαλείας, λαμβάνοντας την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από κάθε άλλο αυτοκίνητο στην ιστορία αυτών των δοκιμών με 92%, ενώ του δόθηκαν φυσικά τα πολυπόθητα 5 αστέρια του Euro NCAP

Το ηλεκτρικό SUV της Tesla βρέθηκε πως είναι κατά 98% αποτελεσματικό στο τεστ προστασίας ενηλίκων, στην προστασία παιδιών κατά 87%, στην προστασία πεζών κατά 82% και στα συστήματα υποβοήθησης κατά 97%.  

Ο οργανισμός επαίνεσε επίσης την Tesla για το σύστημα παρακολούθησης του, που χρησιμοποιεί κάμερες για να βλέπει στο δρόμο, το οποίο, όπως είπε, "αποδίδει αξιοσημείωτα καλά" στην πρόληψη συγκρούσεων με άλλα αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζούς.

"Η Tesla έδειξε ότι μόνο το καλύτερο είναι αρκετό γι' αυτήν και ελπίζουμε να τη δούμε να συνεχίζει να επιδιώκει αυτόν τον στόχο και στο μέλλον", δήλωσε ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP.

Φωτογραφίες από το Euro NCAP test του Model Y: 

Δείτε και το βίντεο του Euro NCAP από τα crash test του Tesla Model Y παρακάτω. 

Tags: