Ο Elon Musk μόλις έκανε μια πρόβλεψη για το 2030

Και ειδικότερα για τα ποσοστά των ηλεκτρικών οχημάτων
01 Σεπτεμβρίου 2022 12:18
Ο Elon Musk μόλις έκανε μια πρόβλεψη για το 2030

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο Elon Musk παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο ONS Foundation Conference που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, οπού και έλαβε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης που απασχολεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνέντευξης, ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX αναφέρθηκε στα ορυκτά καύσιμα και την εξέλιξη μιας βιώσιμης οικονομίας. Ειδικότερα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι η Γη χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβάλλει προσπάθειες για την ανάπτυξη πιο βιώσιμης ενέργειας. Μετά από αυτή τη δήλωση ο Musk έκανε και την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2030 σχεδόν τα μισά από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται απ’ όλες τις εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι ηλεκτρικά.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά συγχρόνως θα πρέπει να κάνουμε τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη οικονομία όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Νομίζω πως μέχρι το 2030 σχεδόν τα μισά απ’ όλα τα αυτοκίνητα που θα παράγονται θα είναι ηλεκτρικά.

Στη συνέχεια, ο Musk αναφέρθηκε και στο θέμα της παραγωγής μπαταριών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τονίζοντας:

Δεν υπάρχει έλλειψη από πρώτες ύλες στον κόσμο για την κατασκευή μπαταριών.

Τέλος, ο Elon Musk αποκάλυψε και τα δύο πράγματα που τον κρατάνε ξύπνιο τη νύχτα, όντας οι μεγαλύτερες φιλοδοξίες του. Συγκεκριμένα, απάντησε στο ερώτημα αυτό με τον εξής χαρακτηριστικό τρόπο:

Ένα Starship που θα βρίσκεται σε τροχιά και Tesla αυτοκίνητα που θα μπορούν να οδηγούν πλήρως αυτόνομα.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Musk αποκάλυψε και τι ακριβώς σημαίνει το ‘X’ στο λογότυπο της SpaceX. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.


Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.