Βροντερό ΟΧΙ του δικαστηρίου για τις "παράλογες απαιτήσεις" του Elon Musk από το Twitter

Άλλη μία χαμένη μάχη για το μεγιστάνα
26 Αυγούστου 2022 10:48
Βροντερό ΟΧΙ του δικαστηρίου για τις "παράλογες απαιτήσεις" του Elon Musk από το Twitter

Η δικαστής Kathaleen McCormick, αφού άκουσε τους δικηγόρους του Elon Musk και του Twitter, αποφάσισε να πει ένα σημαντικό “όχι” στην “παράλογα ευρεία” απαίτηση του Musk να του παραδοθούν “όλα τα δεδομένα κάθε ημέρας για τρία χρόνια, που έχει αποθηκεύσει το Twitter για κάθε έναν από τους περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς ημερήσιων χρηστών”. Έτσι κατέρριψε την προσπάθειά του να αποδείξει πως τα στατιστικά που του έχει δώσει το Twitter για τα bots είναι ψευδή.

Το Twitter δυσκολεύεται να ποσοτικοποιήσει το βάρος της απαίτησης αυτής, επειδή κανείς με σώας τας φρένας δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να αναλάβει τέτοια προσπάθεια. Περιττό να πω πως το Twitter επέδειξε πως ένα τέτοιο αίτημα είναι ανέφικτο.

Η δικαστής αποφάσισε ωστόσο να υποχρεώσει το Twitter να παραδώσει τα δεδομένα 9.000 λογαριασμών από το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ η εταιρία πρέπει να δώσει στην ομάδα του Musk πληροφορίες για το πώς διάλεξε αυτούς τους 9.000 λογαριασμούς. Θα πρέπει επίσης να παραδώσει “ένα επιπλέον μικρό κομμάτι δεδομένων από την βάση δεδομένων ελέγχων – έγγραφα που αφορούν τα σημεία-κλειδιά που έχει εντοπίσει η ομάδα του Musk, ανεξαρτήτως αν αυτά τα έγγραφα περιέχονται στους λογαριασμούς ημερησίων χρηστών”.