Ώρα να ανανεώσετε το wallpaper σας: Αυτή είναι η λεπτομερέστερη εικόνα της Σελήνης

Σύνθεση 200.000 φωτογραφιών
25 Αυγούστου 2022 11:26
Ώρα να ανανεώσετε το wallpaper σας: Αυτή είναι η λεπτομερέστερη εικόνα της Σελήνης

Δύο αστροφωτογράφοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τη λεπτομερέστερη φωτογραφία της Σελήνης μέχρι σήμερα. Η προσπάθειά τους χρειάστηκε 200.000 frames και περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τον καθένα, αφού μπορούμε να περάσουμε ώρες χαζεύοντας τα 174 megapixel των εκπληκτικών λεπτομερειών της επιφάνειας του φυσικού μας δορυφόρου.

Οι αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε εντυπωσιάζουν, με τις πρώτες να είναι αποθέματα σιδήρου και άστριου τα οποία οξειδώθηκαν από άτομα οξυγόνου που προήλθαν από τη Γη. Τα χρώματα μπορεί να φαίνονται τονισμένα, ωστόσο είναι ακριβή, απλά τα μάτια μας δεν είναι αρκετά ευαίσθητα για να συλλάβουν τους τόνους κι έτσι ο Andrew McCarthy αύξησε το saturation.

Όλο αυτό συντέθηκε σαν μωσαϊκό και κάθε κομμάτι αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες. Η εικόνα είναι μία ερωτική εξομολόγηση στην επερχόμενη αποστολή Artemis Ι, την πρώτη εκτόξευση πυραύλου στη Σελήνη εδώ και 50 χρόνια.

Στις 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μη επανδρωμένη δοκιμή του Space Launch System (SLS), ενός πανίσχυρου πυραύλου που θα φέρει τον άνθρωπο στην επιφάνεια της Σελήνης τα επόμενα χρόνια.