Αλλαγή πλώρης για την Huawei με σκοπό την επιβίωση

Γραμμή από τον ιδρυτή της
24 Αυγούστου 2022 10:30
Αλλαγή πλώρης για την Huawei με σκοπό την επιβίωση

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, ανακοίνωσε μία αλλαγή πλώρης για τον τεχνολογικό γίγαντα της Κίνας. Με εσωτερικό email προς τους υπαλλήλους, είπε πως η εταιρία πρέπει να στραφεί από την εξασφάλιση μεγάλης κλίμακας στη διασφάλιση κερδών και ροής εσόδων, καθώς η οικονομία μπαίνει σε μία μακρά περίοδο ύφεσης.

Με την επιβίωση ως πρωταρχικό σκοπό, οι περιθωριακές επιχειρήσεις θα συρρικνωθούν και θα κλείσουν και οι επιπτώσεις θα γίνουν αντιληπτές από όλους. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως η δημιουργία ICT υποδομής (information and communication technology) είναι η ιστορική αποστολή της Huawei και όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί, δεν μπορούμε να διστάσουμε.

Η Huawei δε σχολίασε κάτι περαιτέρω και αρκέστηκε να πει πως το email προοριζόταν για τους υπαλλήλους της εταιρίας.

Πηγές αναφέρουν πως η Huawei θα εγκαταλείψει εντελώς κάποιες χώρες, ενώ την επόμενη χρονιά θα μειώσει τις “τυφλές” επενδύσεις της και την επέκτασή της, για να διατηρήσει ένα σταθερό επιχειρησιακό ρυθμό. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Yicai, ανέφερε πως ο Ren είπε επίσης ότι “η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να εξασθενεί την επόμενη δεκαετία, ενώ ο πόλεμος, ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός από τις ΗΠΑ και η πανδημία, δεν αφήνουν κάποιο παράθυρο ελπίδας μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια".

Τα οικονομικά της Huawei για το πρώτο εξάμηνο του έτους είδαν πτώση 52% στα κέρδη. Ο Ren ανέφερε πως το cloud computing, η ψηφιακή ενέργεια και τα έξυπνα αυτοκίνητα είναι τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η εταιρία, ενώ παραδέχτηκε πως οποιαδήποτε πρόβλεψη για την Huawei είναι αβέβαιη σε βάθος μεγαλύτερο των δύο ετών.