Οδηγοί δοκιμάζουν την αυτόνομη οδήγηση του Tesla σε πραγματικά παιδιά

Το YouTube αφαίρεσε τα videos
22 Αυγούστου 2022 10:05
Οδηγοί δοκιμάζουν την αυτόνομη οδήγηση του Tesla σε πραγματικά παιδιά

Ο Carmine Cupani θέλησε να αποδείξει πως το full self-driving mode (FSD) των Tesla είναι απόλυτα ασφαλές για παιδιά και χρησιμοποίησε το γιο του για να το καταφέρει. Να θυμίσουμε πως το FSD επιτρέπει στα Tesla να έχουν τον έλεγχο του τιμονιού, να επιταχύνουν και να φρενάρουν μόνα τους.

Ο Cupani και ο 11χρονος γιος του λοιπόν, εκτέλεσαν μία σειρά από δοκιμές για να δουν αν το Tesla θα σταματήσει ή θα αποφύγει το παιδί.

Κάποιοι το βλέπουν και λένε “ω αυτός ο τρελός μπαμπάς, τι κάνει;”. Κάνω πολλά τέτοια πράγματα αλλά σιγουρεύομαι πως το παιδί μου είναι ασφαλές.

Το video έλαβε χώρα σε ένα χώρο πάρκινγκ. Ο γιος του στάθηκε κοντά στο τέλος ενός διαδρόμου κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο για να καταγράψει τη δοκιμή. Ο Cupani επιτάχυνε το Tesla από την άλλη άκρη του πάρκινγκ και ενεργοποίησε το FSD όταν έφτασε τα 56km/h. Το Tesla φρέναρε σταθερά, σταματώντας εντελώς, αρκετά πριν να φτάσει στο γιο του Cupani.

Ο Cupani πραγματοποίησε και δεύτερη δοκιμή, αυτή τη φορά σε κανονικό δρόμο και με το Autopilot, όχι το FSD. Το Tesla σταμάτησε για άλλη μια φορά μπροστά από το γιο του.

Το ίδιο πείραμα επιχείρησε ο επενδυτής της Tesla, Tad Park, δοκιμάζοντας το FSD με τα παιδιά του, μία φορά να στέκονται στο δρόμο και μία φορά να το διασχίζουν. Και τις δύο φορές το Tesla σταματά πριν να φτάσει στα παιδιά.

Έχω δοκιμάσει το FSD στο παρελθόν και του εμπιστεύομαι τη ζωή των παιδιών μου. Είμαι σίγουρος πως θα τα ανιχνεύσει και επίσης έχω τον έλεγχο και μπορώ να φρενάρω ανά πάσα στιγμή.

Το YouTube αφαίρεσε και τα δύο videos τα οποία είχαν συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες views, καθώς υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας στους όρους χρήσης για περιεχόμενο “που θέτει σε κίνδυνο τη φυσική ή συναισθηματική υγεία ανηλίκων”, συμπεριλαμβανομένων, φαρσών, προκλήσεων και επικίνδυνων σκηνών.

Η ιδέα να δοκιμάσουν το FSD με πραγματικά παιδιά προέκυψε μετά ένα video που έδειχνε πως τα Tesla δε σταματούν για τα παιδιά, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση του Τμήματος Μεταφορών της California πως η ονομασία “full self-driving” είναι παραπλανητική, με την υπηρεσία να σκοπεύει να άρει την άδεια της Tesla να πουλά οχήματα στην πολιτεία. Οι κάτοχοι Tesla δεν πείστηκαν και ξεκίνησαν το νέο trend για να αποδείξουν πως τα αποτελέσματα ήταν λάθος.

Κανείς δεν πρέπει να ρισκάρει τη ζωή του ή τη ζωή κάποιου άλλου για να δοκιμάσει τις επιδόσεις των τεχνολογιών στα οχήματα. Οι καταναλωτές δεν πρέπει ποτέ να δημιουργούν τα δικά τους σενάρια δοκιμών ή να χρησιμοποιούν πραγματικούς ανθρώπους, και ειδικά παιδιά, για να δοκιμάσουν τις επιδόσεις της τεχνολογίας. – Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA)