Οι gamers δοκιμάζουν τα Windows 10

Ικανοποιητικό το μερίδιο του νέου λειτουργικού
05 Αυγούστου 2015 06:53
Οι gamers δοκιμάζουν τα Windows 10

Μια σημαντική μερίδα των PC χρηστών, οι gamers, έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τα Windows 10. Το εργαλείο έρευνας software και hardware του Steam καταγράφει μηνιαίες ανώνυμες ενδείξεις για τα συστήματα που συμμετέχουν στην πλατφόρμα της Valve και η εταιρία χρησιμοποιεί τις  πληροφορίες για να καθοδηγήσει την ανάπτυξη και τις προσφορές του Steam.

Τα Windows 7 στα 64-bit είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στους gamers με μεγάλη διαφορά στα 44.91%. Τα Windows 8.1 64-bit έρχονται δεύτερα με 31.85%, ενώ τα “αθάνατα” Windows XP των 32-bit έχουν το 2.85%. Οι λίγες μέρες που κυκλοφορούν τα Windows 10 64-bit ήταν αρκετές για να σκαρφαλώσει στο 2.21% το νέο λειτουργικό για το οποίο η Microsoft έχει δηλώσει πως δε θα απογοητεύσει τους gamers. Το ενδιαφέρον είναι πως, ως νεοεισερχόμενο λειτουργικό, πήρε μερίδια από κάθε άλλο λειτουργικό, με το μεγαλύτερο κομμάτι να προέρχεται από τα Windows 7.

Βέβαια τα Windows 10 κυκλοφόρησαν στις 29 Ιουλίου, οπότε θα είναι πολύ πιο ασφαλής η εξαγωγή συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα του Αυγούστου, αναμένεται όμως μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των Windows 10, καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που είτε δεν έχουν λάβει ακόμα την αναβάθμιση, είτε περιμένουν να διορθωθούν τα πρώτα bugs.