Xiaomi: Δεύτερη συνεχόμενη πτώση στα έσοδά της

Πρωτοφανείς καταστάσεις για την εταιρία
20 Αυγούστου 2022 10:08
Xiaomi: Δεύτερη συνεχόμενη πτώση στα έσοδά της

Μία μεγάλη πτώση σημείωσαν τα έσοδα της Xiaomi για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, η οποία φαίνεται πως οφείλεται στους περιορισμούς λόγω COVID στη μεγαλύτερη αγορά smartphone του κόσμου, την Κίνα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 20% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας μόλις τα 70.17 δισεκατομμύρια γουάν ($10.31 δις), αναγκάζοντας την Xiaomi να χάσει τους στόχους που είχε θέσει.

Μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη και μεγαλύτερη πτώση που σημειώνει η εταιρία από το προηγούμενο τρίμηνο, όταν είχε σημειώσει την πρώτη πτώση στα έσοδα από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο. Τα καθαρά έσοδα έπεσαν κατά 67%, στα 2.08 δισεκατομμύρια γουάν, χάνοντας και εδώ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην κινεζική αγορά υπήρχε μία επιστροφή της πανδημίας, οπότε ως αποτέλεσμα η ζήτηση ήταν μικρή. Οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, τα κόστη και ο πληθωρισμός επηρέασαν και τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Τα καθαρά έσοδα έπεσαν ως αποτέλεσμα της πίεσης να καθαρίσουμε το stock μας μέσω πωλήσεων και προωθήσεων. – Wang Xiang, Πρόεδρος Xiaomi

Οι πωλήσεις smartphone αποτελούν πάνω από τα μισά έσοδα της Xiaomi. Το 2021 είδε μεγάλη άνοδο ανακτώντας το μερίδιο αγοράς που άφησε το κενό της Huawei, ωστόσο η μετοχή της έχει πέσει 40% από την αρχή του χρόνου.