ΦΗΜΗ: Η Nvidia θα ρίξει σύντομα τις τιμές των RTX 3000 καρτών γραφικών της

Θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος για την άφιξη της νέας γενιάς
18 Αυγούστου 2022 13:36
ΦΗΜΗ: Η Nvidia θα ρίξει σύντομα τις τιμές των RTX 3000 καρτών γραφικών της

Όπως σας μεταφέρουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι φήμες και οι εικασίες για τις RTX 4000 κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς της Nvidia οργιάζουν, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τα πρώτα μοντέλα της Ada Lovelace αρχιτεκτονικής να καταφθάνουν σε μόλις μερικές εβδομάδες. Κάπως έτσι μια νέα φήμη κάνει τώρα το γύρο του διαδικτύου, η οποία υποστηρίζει πως πολύ σύντομα η Nvidia θα μειώσει τις τιμές των RTX 3000 μοντέλων της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα κινεζικά μέσα MyDrivers και Zol επισημαίνουν πως σύμφωνα με πηγές τους που γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στις γραμμές παραγωγής, οι add-in-board (AIB) συνεργάτες της Nvidia θα ρίξουν τις τιμές των GeForce RTX 3000 μοντέλων αργότερα μέσα στον Αύγουστο.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πόσο μεγάλες θα είναι οι μειώσεις των τιμών και ποιες ακριβώς κάρτες πρόκειται να γίνουν φθηνότερες, αλλά οι αναφορές τονίζουν ξεκάθαρα πως οι τιμές θα γίνουν αρκετά πιο προσιτές από ό,τι είναι σήμερα. Μάλιστα, σχεδιάζονται και προωθητικές καμπάνιες για τις high-end RTX 3080 Ti, RTX 3090 και RTX 3090 Ti, οι οποίες θα ρίξουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα τις τιμές κατά εκατοντάδες δολάρια κάτω από τις τρέχουσες προτεινόμενες.

Φυσικά, πολλές από τις προσφορές ενδέχεται να ισχύσουν μόνο για συγκεκριμένες χώρες, οπότε δεν ξέρουμε σε τι βαθμό θα επηρεαστεί η ελληνική αγορά. Τα καλά νέα πάντως είναι πως το ίδιο ακούγεται πως σκοπεύει να κάνει και η AMD, η οποία προφανώς θέλει και αυτή να διώξει όσο περισσότερο στοκ γίνεται μέχρι το ντεμπούτο των νέας γενιάς Radeon RX 7000, το οποίο φημολογείται πως είναι προγραμματισμένο για το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, σε περίπτωση που σκοπεύετε να αγοράσετε σύντομα νέα κάρτα γραφικών, ίσως να αξίζει να περιμένετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.