CyberOne: Η Xioami έφτιαξε το δικό της ανθρωποειδές ρομπότ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το εν δράσει
16 Αυγούστου 2022 19:17
CyberOne: Η Xioami έφτιαξε το δικό της ανθρωποειδές ρομπότ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως φαίνεται, η Tesla δεν είναι η μοναδική εταιρία που ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ, αφού η Xiaomi αποκάλυψε τώρα το CyberOne.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο κινεζικός κολοσσός έδειξε το ρομπότ της με ένα ζωντανό demo κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου event της. Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο που ακολουθεί, το ρομπότ περπάτησε στη σκηνή του σόου κρατώντας στο χέρι του ένα λουλούδι, δίνοντάς το στη συνέχεια στο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κει, τον Lei Jun.

Σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η Xiaomi, το CyberOne ζυγίζει 52 κιλά και έχει ύψος που ανέρχεται σε 177 εκατοστά. Όσον αφορά την ταχύτητά του, για την ώρα μπορεί να περπατά με έως και 3.6 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή λίγο λιγότερο από τη μέση ταχύτητα του περπατήματος των ανθρώπων. Τα χέρια του έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν και να κλείνουν για να πιάνουν και να μεταφέρουν αντικείμενα, αλλά δε φαίνεται να είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε πιο σύνθετες κινήσεις.

Επιπροσθέτως, η Xioami επισημαίνει πως το ρομπότ διαθέτει κάποιου είδους σύστημα μηχανικής όρασης που μπορεί να κάνει ανίχνευση βάθους σε αποστάσεις έως και οκτώ μέτρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την περιήγηση στο χώρο. Συγχρόνως, η κινεζική εταιρία ισχυρίζεται ότι το CyberOne μπορεί επίσης να "αντιληφθεί" τα ανθρώπινα συναισθήματα, πιθανώς χρησιμοποιώντας κάποιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποια είναι η τιμή του και αν μπορείτε να το αγοράσετε, για την ώρα είναι αρκετά νωρίς για κάτι τέτοιο, αφού το CyberOne έχει κυρίως ως στόχο να διαφημίσει τις προηγμένες προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης που πραγματοποιεί η Xioami πίσω από το παρασκήνια.

Για περισσότερα, μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο που δημοσίευσε ο τεχνολογικός γίγαντας μέσα από τον player που ακολουθεί, δείχνοντας το CyberOne να κάνει τα πρώτα του βήματα.