Το Spotify δοκιμάζει την απευθείας πώληση εισιτηρίων για συναυλίες

Με φυσική παρουσία αλλά και livestream
11 Αυγούστου 2022 08:56
Το Spotify δοκιμάζει την απευθείας πώληση εισιτηρίων για συναυλίες

Όπως αναφέρει πρώτο το Music Ally, το Spotify δοκιμάζει την πώληση εισιτηρίων συναυλιών απευθείας στους χρήστες του. Μέσω του site Spotify Tickets, οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για συναυλίες λιγοστών έως τώρα συνεργαζόμενων καλλιτεχνών στις ΗΠΑ, όπως οι Limbeck, Annie DiRusso, Dirty Honey, Crows, Tokimonsta και Osees.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η σελίδα νομικού περιεχομένου του Spotify ξεκαθαρίζει πως η εταιρία πουλά εισιτήρια εκ μέρους τρίτων και συμπεριλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις με φυσική παρουσία αλλά και livestream. Αυτό σημαίνει πως το Spotify δεν ορίζει την τιμή των εισιτηρίων. Αυτό γίνεται από τους διοργανωτές της παράστασης, ωστόσο το Spotify θα κρατήσει ένα ποσοστό επί της τιμής του εισιτηρίου, το οποίο αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια του checkout.

Στο Spotify δοκιμάζουμε συχνά νέα προϊόντα και ιδέες για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήστη. Κάποια από αυτά καταλήγουν στον τελικό χρήστη και από άλλα παίρνουμε απλώς μαθήματα. Το tickets.spotify.com είναι η πιο πρόσφατη δοκιμή μας. Δεν έχουμε περαιτέρω νέα να μοιραστούμε για τα μελλοντικά μας σχέδια προς το παρόν. – Εκπρόσωπος Spotify

Για να κλείσει κάποιος εισιτήριο μέσω του Spotify πρέπει να έχει λογαριασμό στην υπηρεσία. Δε θα λάβει αμέσως κάποια έντυπη μορφή του εισιτηρίου, αλλά θα πρέπει να δείξει το email επιβεβαίωσης και την ταυτότητά του στο ταμείο της συναυλίας για να προμηθευτεί το εισιτήριό του. Με αυτόν τον τρόπο, το Spotify εξασφαλίζει πως δε θα μπορέσει κάποιος να μεταπωλήσει το εισιτήριό του online.

Tags: