Η Xiaomi επανακτά την πρώτη θέση στην Κίνα

Εκθρονίζει και πάλι την Apple
04 Αυγούστου 2015 07:30
Η Xiaomi επανακτά την πρώτη θέση στην Κίνα

Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2015 φέρνουν την Xiaomi και πάλι στην κορυφή στην Κίνα. Η Κινέζικη εταιρία αξίας $40 δισεκατομμυρίων πήρε το προβάδισμα από την Apple κατέχοντας το 15.9% της αγοράς. Η Apple όχι μόνο δεν παρέμεινε στη δεύτερη θέση, αλλά έπεσε στην τρίτη, αφού η Huawei αναρριχήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την Xiaomi, με 15.7%, χάρη στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της τάξης του 48% από τρίμηνο σε τρίμηνο με τη σειρά Honor. Η Samsung και η Vivo συμπληρώνουν την πεντάδα.

Η πτώση της Apple είναι λογική, αφού πλέον τα iPhone 6 και 6 Plus δε θεωρούνται καινούρια. Η Apple κοιτάει τώρα στο τρίτο τρίμηνο και ελπίζει αύξηση του ποσοστού της πάλι με την κυκλοφορία του iPhone 6S.

Η Samsung από την άλλη συνεχίζει να υποφέρει στην Κίνα, εξαιτίας των δημοφιλών mid-range συσκευών της Xiaomi και της Huawei, παρόλο το βάρος που έχει ρίξει στην Κινέζικη αγορά με πρώτες κυκλοφορίες στην Κίνα, τακτική που δε φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα.

Η Κίνα είναι προτεραιότητα για κάθε εταιρία, αφού η αγορά της είναι ήδη η μεγαλύτερη του κόσμου και συνεχίζει να αναπτύσσεται.