Το Instagram θα συνεχίσει να "TikTokίζει" - Το νέο χαρακτηριστικό που θα δοκιμάσει

Εστιάζει στο πώς θα παρουσιάζονται οι φωτογραφίες
06 Αυγούστου 2022 15:06
Το Instagram θα συνεχίσει να "TikTokίζει" - Το νέο χαρακτηριστικό που θα δοκιμάσει

Η κίνηση του Instagram να μοιάσει εντελώς στο feed του TikTok γύρισε μπούμερανγκ στη Meta. Φαίνεται πως το κυνήγι της δημοφιλίας του TikTok δεν άρεσε έμπρακτα στους χρήστες και για αυτό το περιόρισε, όχι όμως και ότι θα το σταματήσει. 

Μπορεί ο ανασχεδιασμός που να θυμίζει TikTok να σταμάτησε αλλά η Meta θα εστιάζει στο full-screen περιεχόμενο για το Instagram. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον CEO της, Adam Mosseri, έγινε γνωστό ότι θα ξεκινήσει τις δοκιμές για υποστήριξη φωτογραφιών σε 9:16 διάταξη, που θα γεμίζουν όλο το portrait του κινητού. 

Προς το παρόν το Instagram υποστηρίζει φωτογραφίες μέχρι 4:5 διάταξη, την κλασσική σχεδόν τετράγωνη δηλαδή, αλλά με το νέο χαρακτηριστικό θα δίνει στις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε 9:16 ratio να προβάλλονται σε ολόκληρη την οθόνη του Instagram feed. 

"Μπορείτε να έχετε ψηλά videos αλλά όχι και ψηλές φωτογραφίες στο Instagram. Οπότε σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να τα συμπεριφερθούμε ισάξια." είπε ο Mosseri. To redesign του Instagram άλλωστε είχε δεχθεί σφοδρότατη κριτική από τους φωτογράφους, των οποίων το περιεχόμενο δεν εμφανιζόταν με τον ιδανικό τρόπο. Από την πλευρά του το Instagram παραδέχτηκε το λάθος για αυτό και θα ξεκινήσει να δοκιμάζει και full-screen φωτογραφίες στο feed του. 

Μάλιστα το ratio 9:16 στις φωτογραφίες θα ξεκινήσει να το δοκιμάζει σε επιλεγμένους χρήστες και περιοχές μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.