Η Samsung δε θέλει οι φωτογραφίες σας να πέσουν σε λάθος χέρια και έχει τη λύση

Ετοίμασε μια νέα λειτουργία για τα Galaxy smartphone
30 Ιουλίου 2022 19:12
Η Samsung δε θέλει οι φωτογραφίες σας να πέσουν σε λάθος χέρια και έχει τη λύση

Ένα εφιάλτης ιδιωτικότητας είναι για πολλούς χρήστες η παράδοση μιας χαλασμένης συσκευής σε έναν τεχνικό, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουν στη συνέχεια πως ναι μεν το smartphone τους δουλεύει ξανά, αλλά συγχρόνως όλα τους προσωπικά αρχεία, όπως φωτογραφίες, μηνύματα, κωδικοί και άλλα σημαντικά προσωπικά δεδομένα, έχουν κλαπεί ή στην ακόμη χειρότερη περίπτωση έχουν διαρρεύσει. Πρόκειται για ένα σενάριο που είναι βγαλμένο από την πραγματική ζωή, αφού πολλές φορές στο παρελθόν έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά, εμπλέκοντας μέχρι και αστέρες του Hollywood.

Τώρα, η Samsung θέλει να βάλει τέλος σε όλο αυτό, αποκαλύπτοντας ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό για τα Galaxy smartphones της. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το SamMobile ανακάλυψε ένα επίσημο δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της Samsung για την Κορέα, το οποίο περιγράφει το Repair Mode. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιείται η εν λόγω λειτουργία, ένας τεχνικός θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στα αρχεία και τις λειτουργίες της συσκευής που του έχει δοθεί, αρκετή για να μπορέσει να την επισκευάσει, αλλά όχι τόση ώστε να μπορεί να αποκτήσει τα αρχεία του κατόχου χωρίς να δώσει έγκριση.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα ενεργοποιείται μέσα από την “Battery and Device Care” ενότητα της εφαρμογής των Ρυθμίσεων. Από τη στιγμή που το smartphone θα μπει σε Repair Mode, κάνει επανεκκίνηση, κρύβοντας τους λογαριασμούς, τις φωτογραφίες και τα μηνύματα του χρήστη. Μόνο οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για τον τεχνικό ή οποιονδήποτε άλλο ακουμπήσει τη συσκευή και ο μόνος που θα μπορεί να την επαναφέρει θα είναι ο πραγματικός κάτοχος, κλείνοντας το Repair Mode.

Για την ώρα, η ανακοίνωση της Samsung αναφέρει πως η λειτουργία θα προστεθεί στο Galaxy S21 για την Κορέα, με περισσότερα μοντέλα να λαμβάνουν υποστήριξη προσεχώς. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την άφιξη του χαρακτηριστικού σε περισσότερες χώρες.