Instagram και Facebook θα διπλασιάσουν τα προτεινόμενα από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε

Όπως επιβεβαιώνει ο Mark Zuckerberg
28 Ιουλίου 2022 15:01
Instagram και Facebook θα διπλασιάσουν τα προτεινόμενα από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για το petition που έχει ξεκινήσει η κοινότητα, συγκεντρώνοντας υπογραφές έτσι ώστε το Instagram να γίνει ξανά όπως παλιά. Μάλιστα, το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που σχολιάστηκε μέχρι και από την Kylie Jenner, η οποία είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με 361 εκατομμύρια ακόλουθους, αναγκάζοντας στη συνέχεια τον επικεφαλής της πλατφόρμας να πάρει θέση.

Πράγματι, τόσο το Instagram όσο και το Facebook έχουν αλλάξει πολύ τελευταία, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας του TikTok, προωθώντας περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν ακολουθεί ο χρήστης και τα σύντομα βίντεο, ονόματι Reels. Τώρα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Meta, ο επικεφαλής Mark Zuckerberg αποκάλυψε πως τόσο το Facebook όσο και το Instagram θα διπλασιάσουν το προτεινόμενο περιεχόμενο που δείχνουν στους χρήστες μέχρι το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Zuckerberg, τα προτεινόμενα αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν περίπου στο 15% του περιεχομένου στο Facebook, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στο Instagram. Αυτό σημαίνει πως προσεχώς, σχεδόν τα μισά posts που θα βλέπει κάποιος στα social media της Meta θα είναι προτεινόμενο περιεχόμενο από σελίδες και ανθρώπους που δεν ακολουθεί.

Ο Zuckerberg τονίζει πως η Meta κατασκευάζει μια “Discovery Engine”, η οποία θα αξιοποιεί έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για να προτείνει περιεχόμενο, αποκλίνοντας σημαντικά από την προηγούμενη προσέγγιση της εταιρίας που βασιζόταν στους φίλους και τον κοινωνικό περίγυρο του εκάστοτε χρήστη.

Η Al βρίσκει πρόσθετο περιεχόμενο που οι άνθρωποι βρίσκουν ενδιαφέρον, το οποίο αυξάνει το engagement και την ποιότητα των feeds μας.

Μάλιστα, κάνοντας εμμέσως τη σύγκριση με τα σύντομα βίντεο του TikTok ανέφερε:

Υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι αυτό που κάνουμε θα είναι αρκετά μοναδικό, μιας και δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να είναι περιορισμένοι σε μια μορφή περιεχομένου.

Τέλος, ο Zuckerberg αποκάλυψε πως με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά των χρηστών αλλάζει, αφού περισσότεροι προτιμούν να μη σχολιάζουν τα θέματα στο feed τους, αλλά να τα κάνουν share σε συζητήσεις με φίλους τους και να τα αναλύουν εκεί.

Με την Discovery Engine να βρίσκεται, λοιπόν, στον ορίζοντα, μένει να δούμε να δούμε πόσο θα αλλάξουν τα social media της Meta μέσα στο άμεσο μέλλον.