Η Manchester City παρουσίασε ένα "έξυπνο" κασκόλ

Που θα παρακολουθεί τις αντιδράσεις των φιλάθλων
28 Ιουλίου 2022 09:26
Η Manchester City παρουσίασε ένα "έξυπνο" κασκόλ

Η Manchester City θέλει να παρακολουθεί τις αντιδράσεις των φιλάθλων στο γήπεδο και για αυτό το λόγο, σε συνεργασία με την Cisco, παρουσίασε ένα “έξυπνο” κασκόλ με αισθητήρες, “για να καταλάβει καλύτερα το συναίσθημα στην καρδιά του πιο όμορφου αθλήματος του κόσμου”.

Το Connected Scarf θα διαθέτει έναν αισθητήρα ο οποίος θα ακουμπά τον αυχένα των φιλάθλων και θα παρακολουθεί τις κινήσεις, την κυκλοφορία αίματος, τη θερμοκρασία και την ηλεκτροδερματική δραστηριότητα του φιλάθλου.

Η City λέει πως το κασκόλ “θα φέρει τους φιλάθλους πιο κοντά στο παιχνίδι από ποτέ” χωρίς όμως να εξηγεί πώς ακριβώς. Η Cisco πραγματοποίησε τις δοκιμές της με έξι φιλάθλους όσο παρακολουθούσαν την City και το κασκόλ κατέγραψε δεδομένα σε 120 λεπτά “ενδιαφέροντος”.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα θα μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα από ποτέ τους φιλάθλους. Προσφέρει μία ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το ρόλο που παίζει το άθλημα στις ζωές μας.

Το κασκόλ θα διατεθεί στους φιλάθλους της Manchester City την επόμενη σεζόν, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται αν μπορεί να το αγοράσει ο καθένας και από πού. Μέχρι να κυκλοφορήσει παραμένουν αναπάντητα αρκετά σημαντικά ερωτήματα, όπως αν θα πρέπει να φορτίζεται, αν θα μπορεί να μπαίνει στο πλυντήριο και πώς θα προστατεύονται τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών.