Το Instagram απαντά στην Kylie Jenner για το: "Μην αντιγράφετε το Tik-Tok"

Παίρνει θέση ο επικεφαλής της πλατφόρμας
26 Ιουλίου 2022 20:57
Το Instagram απαντά στην Kylie Jenner για το: "Μην αντιγράφετε το Tik-Tok"

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η τρέχουσα μορφή του Instagram έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, αφού η Αμερικανίδα τηλεοπτική και διαδικτυακή προσωπικότητα Kylie Jenner, η οποία είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με 361 εκατομμύρια ακόλουθους, άσκησε δημόσια κριτική μέσα από ένα Story της.

Συγκεκριμένα, η Jenner μοιράστηκε ένα screenshot από το post ενός άλλου χρήστη, το οποίο αφορά ένα διαδικτυακό petition και ζητά από το Instagram να στραφεί ξανά στις φωτογραφίες και να σταματήσει να αντιγράφει το TikTok. Από τη στιγμή που έκανε την ανάρτησή της, το petition έγινε viral, ξεπερνώντας το ορόσημο των 100 χιλιάδων υπογραφών και οδεύοντας πλέον προς τις 200 χιλιάδες.

Η εν λόγω ανάρτηση ακολουθεί παρακάτω.

Όπως φαίνεται, τόσο το petition όσο και η δημόσια τοποθέτηση της δεύτερης διασημότερης προσωπικότητας του social media θορύβησαν το Meta, με τον επικεφαλής του Instagram να έρχεται εμμέσως να δώσει την απάντηση. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του Twitter λογαριασμό, ο Adam Mosseri δήλωσε πως ακούει τις ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι οι φωτογραφίες είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα, ενώ αναφέρθηκε και στα παράπονα για την τρέχουσα full-screen εμπειρία του social media.

Ο Mosseri δήλωσε ξεκάθαρα πως το Instagram θα συνεχίσει να δίνει ολοένα και περισσότερη προτεραιότητα στο βίντεο περιεχόμενο, ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει να υποστηρίζει τις φωτογραφίες. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του social media δήλωσε:

Πειραματιζόμαστε με έναν αριθμό αλλαγών για την εφαρμογή. Έτσι, καθώς ακούμε πολλές ανησυχίες από όλους σας, ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

Πρώτον, αν βλέπετε μια νέα full-screen έκδοση του Feed ή ακούτε γι’ αυτή, να ξέρετε πως πρόκειται για δοκιμή. Είναι μια δοκιμή για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων εκεί έξω και η ιδέα είναι ότι μια πιο full-screen εμπειρία, όχι μόνο για τα βίντεο, αλλά και για τις φωτογραφίες, μπορεί να είναι πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Ωστόσο, θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι ακόμα σε ικανοποιητική κατάσταση. Θα πρέπει να το φτάσουμε σε ένα καλό στάδιο, αν πρόκειται να το κάνουμε διαθέσιμο και για όλη την υπόλοιπη κοινότητα του Instagram.

Το δεύτερο πράγμα για το οποίο ακούω πολλές ανησυχίες τελευταία είναι οι φωτογραφίες και για το πώς μετατοπιζόμαστε στο βίντεο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις φωτογραφίες. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας και προσωπικά αγαπώ τις φωτογραφίες, ενώ ξέρω ότι και πολλοί από εσάς αγαπάτε επίσης τις φωτογραφίες. Ωστόσο, θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι ολοένα και περισσότερο, το Instagram θα εστιάζει στο βίντεο με την πάροδο του χρόνου και αυτό το παρατηρήσαμε ακόμη και πριν αλλάξουμε το οτιδήποτε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε το σχετικό tweet παρακάτω:

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι χρήστες που θέλουν μια πιο κλασσική εμπειρία θα πρέπει να αρχίζουν να συνηθίζουν το νέο Instagram.