Η Κίνα υπόσχεται ιδιωτικότητα στη χρήση του ψηφιακού γουάν

Θα προστατεύσει τις πληροφορίες των χρηστών
25 Ιουλίου 2022 10:33
Η Κίνα υπόσχεται ιδιωτικότητα στη χρήση του ψηφιακού γουάν

Η Κίνα, θέλοντας να ενθαρρύνει την ευρύτερη υιοθέτηση του ψηφιακού γουάν (e-CNY), υπόσχεται πλήρη σεβασμό στην ιδιωτικότητα και στην προστασία των πληροφοριών αυτών που θα χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμά της. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Έρευνας Ψηφιακών Νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας υποσχέθηκε ανώνυμες συναλλαγές “στο πλαίσιο της λογικής”…

Από την άλλη, θα αποτρέψουμε και θα καταπολεμήσουμε παράνομες δραστηριότητες όπως ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατών και φοροδιαφυγή, διατηρώντας την ανάγκη για οικονομική ασφάλεια.

Κεντρικές Τράπεζες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν κεντρικά ψηφιακά νομίσματα (CBDC) για να εκσυγχρονίσουν τα οικονομικά συστήματα, να καταστείλουν τον ανταγωνισμό από τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και να επιταχύνουν τις εγχώριες και διεθνείς πληρωμές. Η Κίνα είναι αυτή που έχει προχωρήσει περισσότερο από όλους σε αυτόν τον τομέα, πραγματοποιώντας διάφορες δοκιμές τα τελευταία χρόνια, ενώ το e-CNY μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον σε πολλά σημεία σε όλη την Κίνα αντί για τα παραδοσιακά χαρτονομίσματα και κέρματα.

Μάλιστα, τον Μάιο, αρκετές πόλεις διένειμαν δωρεάν ψηφιακά γουάν σε μία προσπάθεια να τονώσουν την κατανάλωση και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βγουν από την πανδημία.