Η Ινδία θα κάνει παράνομα όλα τα κρυπτονομίσματα

Τηρεί την αυστηρότερη στάση παγκοσμίως
16 Μαρτίου 2021 09:42
Η Ινδία θα κάνει παράνομα όλα τα κρυπτονομίσματα

Η Ινδία ετοιμάζεται να εισάγει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύσει κάθε χρήση των κρυπτονομισμάτων. Όπως αποκαλύπτει το Reuters, θα είναι παράνομη η κατοχή, η έκδοση, το mining, η ανταλλαγή και η μεταφορά κρυπτονομισμάτων, ενώ όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα, θα έχουν στη διάθεσή τους 6 μήνες για να τα ρευστοποιήσουν, από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο νόμος.

Το νομοσχέδιο συμβαδίζει με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης τον Ιανουάριο, η οποία είπε πως θα απαγορεύσει όλα τα ιδιωτικά εικονικά νομίσματα, ενώ θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο για ένα επίσημο κρατικό ψηφιακό νόμισμα.

Αξιωματούχοι είναι σίγουροι πως το νομοσχέδιο θα περάσει, καθώς η κυβέρνηση του Narendra Modi έχει μία ασφαλή πλειοψηφία στη βουλή. Αν όντως περάσει, η Ινδία θα γίνει η πρώτη μεγάλη οικονομία που θα καταστήσει τα κρυπτονομίσματα παράνομα. Ακόμα και η Κίνα η οποία έχει απαγορεύσει το mining, δεν έχει κάνει παράνομη την κατοχή.

Στην Ινδία υπάρχουν 8 εκατομμύρια επενδυτές οι οποίοι διαθέτουν κρυπτονομίσματα αξίας $1.4 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. Ωστόσο, παρά την επικείμενη απαγόρευση, οι επενδυτές στην Ινδία φαίνεται να αυξάνονται. Η Unocoin, ένα από τα παλαιότερα ανταλλακτήρια στη χώρα, πρόσθεσε ακόμα 20.000 χρήστες τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.