Hackers επεμβαίνουν σε "έξυπνα" όπλα

Νέα εποχή στον οπλισμό και τη μάχη
01 Αυγούστου 2015 07:32
Hackers επεμβαίνουν σε

Μετά την πρόσβαση δύο hackers στα συστήματα ενός Jeep Cherokee και την ακινητοποίηση του, η Fiat αναγκάστηκε να ανακαλέσει 1.4 εκατομμύρια οχήματα. Τώρα hackers αποδεικνύουν και πάλι πως κανένα ασύρματο δίκτυο δεν είναι απόλυτα ασφαλές, αποκτώντας πρόσβαση σε όπλο που συνδέεται στο Internet.

Το TP750 της Tracking Point, αξίας $13.000, είναι ένα τυφέκιο με έναν υπολογιστή ενσωματωμένο στη διόπτρα του, επιτρέποντας σε έναν έμπειρο χειριστή θανατηφόρα ακρίβεια στους υπολογισμούς, από τη στιγμή που η σφαίρα θα φύγει από τη θαλάμη, μέχρι τη στιγμή που θα βρει το στόχο της.

Σύμφωνα με το Wired, οι ερευνητές Runa Sandvik και Michael Auger κατάφεραν να ελέγξουν ασύρματα το όπλο. Στο πείραμα τους, μπόρεσαν να μπλοκάρουν τη σκανδάλη, να κάνουν το χειριστή να πιστέψει πως η σφαίρα θα φτάσει στον προορισμό της, να αστοχήσει ή ακόμα και να χτυπήσει διαφορετικό στόχο. Η Tracking Point ανακοίνωσε πως θα αναβαθμίσει το λογισμικό της για να διορθώσει τα προβλήματα ασφαλείας και θα δώσει την αναβάθμιση μέσω USB sticks στους πάνω από 1.000 κατόχους του συγκεκριμένου όπλου.