Το νέο λογότυπο του Google Chrome παραλίγο να ήταν μωβ (ΕΙΚΟΝΑ)

Δείτε τις διαφορετικές εκδοχές που έπεσαν στο τραπέζι
20 Ιουλίου 2022 13:51
Το νέο λογότυπο του Google Chrome παραλίγο να ήταν μωβ (ΕΙΚΟΝΑ)

Νωρίτερα μέσα στο 2022, η Google κυκλοφόρησε την έκδοση 100 του πασίγνωστου προγράμματός της για περιήγηση στο διαδίκτυο, Google Chrome. Μεταξύ άλλων, αυτή η ενημέρωση-ορόσημο έφερε και ένα ολοκαίνουργιο λογότυπο, για πρώτη φορά από το 2014.  

Συγκεκριμένα, το logo του Chrome σταμάτησε να χρησιμοποίει σκιές και έγινε γενικά πιο φλατ, με έντονα χρώματα και έναν ελαφρώς πιο μεγάλο κεντρικό κύκλο. Οι αλλαγές σύμφωνα με την Google έκαναν το λογότυπο πιο αναγνωρίσιμο, βοηθώντας το να στέκεται καλύτερα εντός των διαφόρων σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων. Βέβαια, στο τραπέζι είχαν πέσει και μερικές πιο ριζοσπαστικές ιδέες.

Μιλώντας για τις πιο ιδιαίτερες αυτές δοκιμές, ο visual designer της Google, Thomas Messenger, τόνισε:

Στη φάση της διερεύνησης, δοκιμάσαμε διάφορα είδη ιδεών: αμβλύναμε τις γωνίες, δοκιμάσαμε διαφορετικές γεωμετρίες, εξετάσαμε το αν θα διαχωρίζαμε ή όχι τα χρώματα με λευκό. Δοκιμάσαμε επίσης επιλογές που απέκλιναν ακόμη περισσότερο από το γενικό σχήμα που χρησιμοποιούμε τα τελευταία 12 χρόνια.

Ωστόσο, στη συνέχισε εξήγησε το λόγο που η εταιρία κατέληξε στη μικρή και οικεία οπτική ανανέωση που είδαμε τελικά πριν μερικούς μήνες, αναφέροντας:

Γνωρίζαμε πόσο αναγνωρίσιμα είναι τα τέσσερα χρώματα της Google και η κυκλική σύνθεση, οπότε αποφασίσαμε να μην παρεκκλίνουμε πολύ από αυτό.

Μια από τις ιδέες που δοκίμασε η Google ήταν ένα πορτοκαλί-μωβ λογότυπο που θύμιζε Firefox. Μια άλλη είχε τον εσωτερικό μπλε κύκλο εντός ενός τριγώνου, ενώ η εταιρία έκανε πολλά πειράματα με διαχωριστικές λευκές γραμμές εντός των χρωμάτων.

Μερικά από τα εναλλακτικά λογότυπα που εξέτασε η Google για τον Chrome:

Η εξέλιξη του λογότυπου του Google Chrome με τα χρόνια: