Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των Intel επεξεργαστών και laptops

Στο άμεσο μέλλον
20 Ιουλίου 2022 13:02
Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των Intel επεξεργαστών και laptops

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του DigiTimes, η Intel σκοπεύει σύντομα να αυξήσει τις τιμές των επεξεργαστών της, κάτι που θα επηρεάσει τόσο την αγορά των σταθερών υπολογιστών όσο και των laptops.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αναφέρεται πως η εταιρία έχει στα χέρια της υπερβολικό στοκ, το οποίο θέλει να «ξεφορτωθεί» στους διανομείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για το λόγο αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιεί τη στρατηγική της αύξησης των τιμών προς το τέλος του 2022, αναγκάζοντας πολλούς διανομείς και προμηθευτές να εξοπλιστούν τώρα με περισσότερο στοκ, πριν οι τιμές ανέβουν.

Αυτή η στρατηγική δεν είναι καινούργια και επιστρατεύεται αρκετά συχνά από τις εταιρίες για την επιτάχυνση των πωλήσεων, όταν χρειάζεται. Ωστόσο, η παρενέργεια είναι πως μετά την αρχική αύξηση παρατηρείται και μια αναπόφευκτη μείωση των πωλήσεων, καθώς οι μεταπωλητές θα έχουν ήδη περισσότερους επεξεργαστές από όσους χρειάζονται. Παρ' όλα αυτά, η στρατηγική αυτή θεωρητικά θα επιτρέψει στην Intel να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υπερβολικού στοκ, το οποίο φαίνεται να αποτελεί πρώτη της προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις πηγές του DigiTimes, θα αυξηθούν τόσο οι τιμές για τους καταναλωτικούς επεξεργαστές όσο και για τους επεξεργαστές που αφορούν τους servers και τα datacenters, καθώς και για τα Wi-Fi chips που παράγει η Intel. Παράλληλα, δεν ξεκαθαρίζεται αν οι αυξήσεις θα επηρεάσουν μόνο τους κατασκευαστές έτοιμων συνθέσεων ή και τους καταναλωτές που φτιάχνουν μόνοι τους κομμάτι-κομμάτι τον υπολογιστή τους, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα αφορούν και τις δύο κατηγορίες.

Τέλος, αναφέρεται πως η Intel θα αυξήσει και τις τιμές των mobile επεξεργαστών της για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Έτσι, αναμένεται να δούμε και τις τιμές των φορητών υπολογιστών να αυξάνονται ελαφρώς στο άμεσο μέλλον.