Η οθόνη του Nothing Phone αντιμετωπίζει κάποια “θεματάκια” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το “green tint”
19 Ιουλίου 2022 13:18
Η οθόνη του Nothing Phone αντιμετωπίζει κάποια “θεματάκια” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το Nothing phone (1) αποκαλύφθηκε και κυκλοφόρησε πρόσφατα και ήδη έχει συζητηθεί πολύ για τα χαρακτηριστικά και την τιμή του. Το τηλέφωνο είναι διαθέσιμο από την προηγούμενη εβδομάδα και παρόλο που οι Android χρήστες λένε πολύ καλά λόγια γι’ αυτό, κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την οθόνη του.

Συγκεκριμένα, το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μερικοί χρήστες που προμηθεύτηκαν το Nothing Phone (1), βλέπουν μία παράξενη πράσινη απόχρωση (green tint) στο πάνω και στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου, καθώς και δίπλα από την κάμερα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από διάφορους χρήστες του twitter:


Οι τεχνικές προδιαγραφές του Nothing Phone 1:

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του Nothing Phone 1 και ξεκινώντας με τις κάμερες, στην πίσω πλευρά υπάρχουν δύο αισθητήρες των 50 megapixel. Ο ένας χρησιμοποιείται ως ο βασικός και ο άλλος για ultrawide λήψεις.  Η κεντρική κάμερα υποστηρίζει οπτική και ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (OIS και EIS), ενώ έρχεται και με μια σειρά προηγμένων software λειτουργιών για νυχτερινές λήψεις, πορτραίτα και σάρωση εγγράφων. Από την άλλη, η ultrawide κάμερα έχει field of view 114 μοιρών και μπορεί να τραβήξει macro φωτογραφίες από αποστάσεις μέχρι και 4 εκατοστών.

Αφήνοντας τις κάμερες και το σύστημα με τα LED φώτα της πίσω πλευράς, μπροστά συναντάμε μια OLED οθόνη 6.55 ιντσών και 1080p ανάλυσης, με μέγιστη φωτεινότητα τα 1,200 nits. Ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης είναι τα 120Hz, ωστόσο μπορεί να μειωθεί στο μισό ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται. Για την selfie κάμερα υπάρχει ένα μικρό hole-punch στην πάνω αριστερή γωνία, με τον αισθητήρα αυτό καθ’ αυτό να είναι των 16 megapixel. Εντός της οθόνης υπάρχει και ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα.

Ο κεντρικός επεξεργαστής του Nothing Phone 1 είναι ο Qualcomm Snapdragon 778G Plus και όχι το flagship, δηλαδή ο Snapdragon 8 Gen 1. Αυτό ίσως απογοητεύσει πολλούς enthusiasts, αλλά η εταιρεία τονίζει ότι ναι μεν πρόκειται για ένα λιγότερο ισχυρό chip, αλλά το οποίο συνολικά προσφέρει καλύτερη ισορροπία απόδοσης, κατανάλωσης ενέργειας, θερμότητας και τιμής. Ο 778G Plus, λοιπόν, συνοδεύεται είτε από 8GB είτε από 12GB RAM, με τον αποθηκευτικό χώρο να ανέρχεται στα 128GB ή 256GB.

Τέλος, η μπαταρία του Nothing Phone 1 έχει χωρητικότητα 4,500mAh και μπορεί να φορτίσει με έως και 33W ενσύρματα ή με έως 15W ασύρματα. Η συσκευή έρχεται σε μαύρο ή λευκό χρώμα και υπάρχει πιστοποίηση IP53, όσον αφορά την αντοχή σε νερό και σκόνη.

Η εταιρία έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καθοδήγηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας έχει παρόμοια προβλήματα.

Tags: