Bill Gates: Θέλει να φύγει από τους πλουσιότερους ανθρώπους - Τι θα κάνει για αυτό;

Σκοπεύει να δωρίσει πρακτικά όλη του την περιουσία
14 Ιουλίου 2022 17:26
Bill Gates: Θέλει να φύγει από τους πλουσιότερους ανθρώπους - Τι θα κάνει για αυτό;

Σε μια ανακοίνωση που θα τη χαρακτηρίζαμε ως αναπάντεχη, ο μεγιστάνας Bill Gates ανακοίνωσε πως δε θέλει να ανήκει πλέον στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και αποκάλυψε το πλάνο του για να πετύχει αυτόν τον σκοπό. 

Πρακτικά, όπως έγραψε στην ανακοίνωση του μέσα από το Twitter, θα δωρίσει όλη του την περιουσία σε βάθος χρόνου για το ευρύτερο καλό του πλανήτη και έτσι θα αποχωρήσει από την λίστα των πλουσιότερων ατόμων. 

Ο πρώην ιδρυτής και CEO της Microsoft αποκάλυψε ότι θα δωρίσει όλα του τα χρήματα στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, "εκτός από τα όσα ξοδεύει για τον εαυτό του και την οικογένειά του". Συνεχίζει λέγοντας τα εξής: 

Το ότι δωρίζω αυτά τα λεφτά δεν είναι καν θυσία για μένα. Νιώθω προνομιούχος που μπορώ να εμπλέκομαι στην αντιμετώπιση τέτοιων μεγάλων προκλήσεων, απολαμβάνω τη δουλειά και πιστεύω ότι έχω μια υποχρέωση στο να επιστρέψω τους πόρους μου στην κοινωνία, με τρόπους που θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην βελτίωση της ζωής μας. 

Ελπίζω κι άλλοι με παρόμοιες θέσεις, πλούτο και προνόμια να πάρουν και αυτοί την πρωτοβουλία σε αυτή τη συγκυρία. 

Ανακοίνωσε μάλιστα πως δωρίζει άμεσα $20 δις δολάρια στο κληροδότημα του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Έτσι θα βοηθήσει το ίδρυμα με τις δαπάνες του και να τις αυξήσει σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, φτάνοντας τα $9 δις ετησίως μέχρι το 2026

Ο Αμερικανός μεγιστάνας εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτή την κίνηση, όπως η πανδημία, η ζημιά της κλιματικής αλλαγής που γίνεται ολοένα και χειρότερη και ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη δυστυχία. "Αλλά οι μεγάλες κρίσεις της εποχής μας απαιτούν από όλους μας να κάνουμε περισσότερα", είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: "Ελπίζω ότι δίνοντας περισσότερα, μπορούμε να μετριάσουμε κάποια από τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή και να βοηθήσουμε στην εκπλήρωση του οράματος του ιδρύματος να δώσει σε κάθε άνθρωπο την ευκαιρία να ζήσει μια υγιή και παραγωγική ζωή". 

Tags: