Jony Ive: Παρελθόν για την Apple οριστικά πλέον

Σταματάει η συνεργασία
14 Ιουλίου 2022 11:27
Jony Ive: Παρελθόν για την Apple οριστικά πλέον

Μετά από δύο δεκαετίες στην Apple, ο κορυφαίος σχεδιαστής Jony Ive αποχώρησε από την Apple το 2019 για να ιδρύσει τη δική του εταιρία, την LoveFrom. Παρά το “διαζύγιο” όμως, η συνεργασία με την Apple δε σταμάτησε, αφού η Apple ήταν ο κύριος πελάτης της νέας του εταιρίας.

Το πολυετές συμβόλαιο της LiveFrom με την Apple αξίας $100 εκατομμυρίων, απαγόρευε στον Ive να αναλαμβάνει projects που ο τεχνολογικός κολοσσός θεωρούσε πως ήταν ανταγωνιστικά με τα προϊόντα της, περιορίζοντας σημαντικά το πελατολόγιο του Ive. Φαίνεται λοιπόν πως ο Ive θέλησε την ελευθερία να διαλέγει ο ίδιος τους πελάτες του, χωρίς να ζητάει την άδεια της Apple.

Από την άλλη, τα στελέχη της Apple άρχισαν να αμφισβητούν το ύψος των χρημάτων που λάμβανε ο Ive, ενώ υπήρχε μία διαρκής διαρροή των υπαλλήλων της Apple στο σχεδιαστικό τομέα οι οποίοι παραιτούνταν για να εργαστούν στην επιχείρηση του Ive.

Έτσι, σύμφωνα με τους The New York Times, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό τους και να σταματήσουν να συνεργάζονται για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’90.