Η Hyundai "χτυπάει" την Tesla με το πρώτο της ηλεκτρικό σεντάν (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδού το Ioniq 6
14 Ιουλίου 2022 09:04
Η Hyundai "χτυπάει" την Tesla με το πρώτο της ηλεκτρικό σεντάν (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Hyundai αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό σεντάν, το Ioniq 6, σε μία προσπάθεια να αποκτήσει ένα μερίδιο σε ένα τμήμα αγοράς που κυριαρχείται από την Tesla. Το Ioniq 6 είναι ένα από τα 31 συνολικά ηλεκτρικά μοντέλα που διαθέτει η Hyundai Motor Group η οποία περιλαμβάνει την Hyundai Motor, την Kia Corp και το premium brand Genesis, ενώ έχει σχέδια να κατακτήσει το 12% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Έως τώρα έχουμε δει από την Hyundai, crossovers και SUVs και με το Ioniq 6 θέλει να “χτυπήσει” το best seller της κατηγορίας των σεντάν, το Tesla Model 3. Η τιμή του μοντέλου θα κυμανθεί στα $42.000 στην κορεατική αγορά.

Η εμβέλεια του Ioniq 6 εκτιμάται στα 610 χιλιόμετρα, περίπου 30% παραπάνω από το Ioniq 5 crossover της εταιρίας. Θα προσφέρεται με δύο επιλογές, μία με μπαταρία των 53kWh και μία με 77.4kWh. Η αρχιτεκτονική των 800V θα επιτρέπει φόρτιση από το 10% έως το 80% μέσα σε 18 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε την ίδια χημεία στα κελιά των μπαταριών, αλλά μεγιστοποιήσαμε τον αριθμό των μπαταριών σε κάθε τμήμα, αυξάνοντας σημαντικά την ενεργειακή πυκνότητα.

Θα υπάρχει επιλογή πίσω κίνησης και τετρακίνησης, με την τελευταία να παράγει 239kW ή 320 άλογα και επιτάχυνση 0-100 σε 5.1 δευτερόλεπτα.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για την άνεση των επιβατών, οι οποίοι μπορούν να κοιμούνται, να επιλέγουν το φωτισμό ή ακόμα και να κάνουν livestreams στους social media followers τους. Ο έλεγχος όλων γίνεται από το 12 ιντσών κοντέρ και την επίσης 12 ιντσών οθόνη του infotainment συστήματος. Το σύστημα των 8 ηχείων είναι της Bose.

Το παρών δηλώνουν φυσικά και ένα σωρό έξυπνες τεχνολογίες οδήγησης, ενώ οι αναβαθμίσεις θα γίνονται OTA. Η παραγωγή ξεκινά στο τρίτο τρίμηνο του 2022.