Το Twitter περνά στην αντεπίθεση - Μηνύει τον Elon Musk

Για την προσπάθεια αποχώρησής του από τη συμφωνία
13 Ιουλίου 2022 09:46
Το Twitter περνά στην αντεπίθεση - Μηνύει τον Elon Musk

Την ανακοίνωση αποχώρησης του Elon Musk από τη συμφωνία “μαμούθ” των $44 δισεκατομμυρίων για την απόκτηση του Twitter, δεν την πήρε πολύ ψύχραιμα ο social media κολοσσός και τώρα σέρνει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου στα δικαστήρια. Ο Elon Musk ισχυρίστηκε πως το Twitter δεν του έχει δώσει τις πληροφορίες που ζητάει για τον αριθμό των ψεύτικων και spam λογαριασμών στην πλατφόρμα, ενώ το Twitter διαφωνεί και ζητάει από το δικαστήριο να αναγκάσει τον Musk να ολοκληρώσει την εξαγορά στην τιμή των $54.20 ανά μετοχή.

Έχοντας κάνει δημόσιο θέαμα το Twitter και έχοντας προτείνει και υπογράψει τη συμφωνία εξαγοράς, ο κύριος Musk προφανώς πιστεύει πως - σε αντίθεση με κάθε άλλο πρόσωπο που τηρεί τους νόμους του Delaware – μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του, να πλήξει τη φήμη της εταιρίας, να διαταράξει τις εργασίες της, να καταστρέψει την αξία των μετοχών της και να φύγει.

Η μήνυση αναφέρει μία “μακρά λίστα” παραβιάσεων συμβολαίου που “έχουν απλώσει τη σκιά τους πάνω από το Twitter”.

Η αξία των μετοχών του κυρίου Musk στην Tesla, η άγκυρα του προσωπικού του πλούτου, έχει μειωθεί περισσότερο από $100 δισεκατομμύρια από την κορυφή του Νοεμβρίου του 2021. Οπότε ο κύριος Musk θέλει να φύγει. Αντί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το γύρισμα της αγοράς, όπως απαιτεί η συμφωνία, ο κύριος Musk θέλει να τις μεταφέρει στους μετόχους του Twitter.

Αξίζει να αναφερθεί πως λόγω του εξελισσόμενου θρίλερ της εξαγοράς, οι μετοχές του Twitter έχουν πέσει 8% τον τελευταίο μήνα. Έτσι, η εταιρία μέσω νομικής δράσης θέλει να εξαναγκάσει το μεγιστάνα να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς στην τιμή που είχε συμφωνηθεί. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.