Φήμη: Όλα τα iPhone 14 μοντέλα θα είναι κατά πολύ ακριβότερα

Αναλυτής της Wedbush υποστηρίζει πως φταίνε τα αυξανόμενα κόστη στην αλυσίδα παραγωγής
12 Ιουλίου 2022 15:10
Φήμη: Όλα τα iPhone 14 μοντέλα θα είναι κατά πολύ ακριβότερα

Τα ολοένα αυξανόμενα κόστη στις αλυσίδες παραγωγής ανά τον κόσμο έχουν επηρεάσει κάθε είδους αγαθό και φυσικά τα προϊόντα τεχνολογίας. Τα νέα iPhone, λένε οι νεότερες φήμες, ότι θα επηρεαστούν και αυτά και θα είναι κατά πολύ ακριβότερα από τους προκατόχους τους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της The Sun, η οποία μίλησε με τον αναλυτή της Wedbush, Dan Ives, εκτιμάται ότι όλα τα iPhone 14 μοντέλα θα είναι κατά $100 δολάρια ακριβότερα από τα iPhone 13. 

Μιλήσαμε με τον Dan Ives, ειδικό στην βιομηχανία της τεχνολογίας, ο οποίος προειδοποιεί για μεγάλη αύξηση στην τιμή του iPhone. "Εκτιμούμε ότι έρχεται μια αύξηση των $100 για το iPhone 14." είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής στην The Sun. 

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει ο Ives στις δηλώσεις του παρακάτω, έχουν υπάρξει αυξανόμενα κόστη σε όλο το μήκος της γραμμής παραγωγής, σε σημείο που "η Apple θα μεταφέρει αυτό το κόστος στους καταναλωτές με την επερχόμενη κυκλοφορία της.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες φωνές αναλυτών όπως του Ben Wood, ο οποίος υποστηρίζει ότι μια αύξηση τιμής στα iPhone 14 δεν είναι εγγυημένη, διότι η Apple πήρε "κάποιες σκληρές αποφάσεις". Στο θέμα αυτό παίζει και ο παράγοντας των συνεχόμενων αλλαγών στα συναλλάγματα, κάτι που οδήγησε την Apple να ανεβάσει τις τιμές των iPhone και μερικών iPads στην Ιαπωνία για πάνω από 20%. 

O Wood δηλώνει πιο αισιόδοξος, όμως, καθώς ισχυρίζεται ότι η Apple να θεωρήσει αντιπαραγωγική μια αύξηση τιμής των iPhone, την ώρα που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη διαβίωσης και έτσι να αποφύγει να βλάψει τις πωλήσεις της. 

Τον περασμένο Μάιο, το Forbes είχε δημοσιεύσει πως η Apple πράγματι ετοιμάζεται να αυξήσει παγκοσμίως τις τιμές των iPhone 14. Επικαλούνταν τον αναλυτή Chris Caso, o οποίος ανέφερε ότι:

"Φοβόμαστε ότι η Apple ίσως να χρειαστεί να ανεβάσει τις τιμές με το εγχώριο νόμισμα όταν λανσάρει τα νέα της προϊόντα τον χειμώνα, εφόσον δεν αλλάξουν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.'

Επομένως, εάν ανέβουν οι τιμές των iPhone στην Αμερική, τότε θα ακολουθήσει και η Ευρώπη και πάει λέγοντας. Για παράδειγμα εάν το iPhone 14 Pro και 14 Pro Max έχουν αρχική τιμή τα $999/$1099, τότε θα σκαρφαλώσουν στα $1099 και $1199 αντίστοιχα. Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά και τότε αναμένεται να μάθουμε περισσότερα στο αντίστοιχο event της Apple.

Tags: