Πέταξαν μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών για πρώτη φορά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τη στιγμή που πετάνε τα σκουπίδια στο κενό του διαστήματος
10 Ιουλίου 2022 18:37
Πέταξαν μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών για πρώτη φορά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή απόρριψης απορριμμάτων μέσα από ένα νέο σύστημα αεραγωγών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι γεγονός. 

Η εταιρία Nanorack κατασκεύασε το λεγόμενο Bishop Airlock και δημοσίευσε μάλιστα πλάνα από τη στιγμή που πέταξε μια -κυριολεκτικά- τεράστια σακούλα σκουπιδιών από τον Διαστημικό Σταθμό, στο κενό του διαστήματος.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιουλίου απορρίφθηκαν περίπου 78 κιλά σκουπιδιών, με τέτοια τροχιά ώστε να προσγειωθούν στη γη. 

Στο ειδικά σχεδιασμένο δοχείο απορριμμάτων υπήρχαν σκουπίδια όπως αφρός, υλικά συσκευασίας, προϊόντα υγιεινής, προμήθειες γραφείου, ρούχα και πολλά ακόμα, τα οποία κάηκαν κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης. 

Το ειδικό αυτό container μπορεί να δεχθεί μέχρι και 272 κιλά σκουπιδιών και θα αποτελέσει μια εναλλακτική μέθοδο εναπόθεσης σκουπιδιών. Μέχρι τώρα για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιείται το ειδικό διαστημικό όχημα Cygnus. 

Εκείνο μένει για καιρό στον Διαστημικό Σταθμό και μαζεύει σκουπίδια επί μήνες μέχρι να επιστρέψει στη Γη και να τα κάψει στην ατμόσφαιρα. 

Δείτε τη στιγμή που κατέγραψε η Nanorack παρακατω: 

Tags: