Τα Tesla θα σκανάρουν για λακκούβες και θα ρυθμίζουν τις αναρτήσεις τους

Για τη μέγιστη άνεση στο δρόμο
05 Ιουλίου 2022 09:37
Τα Tesla θα σκανάρουν για λακκούβες και θα ρυθμίζουν τις αναρτήσεις τους

Το νέο update της Tesla θα επιτρέπει στα οχήματά της να σκανάρουν το δρόμο μπροστά για να ανιχνεύουν λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια και άλλα εμπόδια στο δρόμο. Όπως αναφέρει και το Electrek, το λογισμικό θα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να παράγει ένα χάρτη κακοτράχαλου δρόμου και να ρυθμίζει ανάλογα τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου για τη μέγιστη άνεση του οδηγού.

Η ποσότητα και η ποιότητα των δεδομένων θα αυξάνεται σταδιακά όσο τα Tesla περνούν από αυτούς τους δρόμους. Ωστόσο, η ρύθμιση των αναρτήσεων θα γίνεται μόνο στα οχήματα με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, δηλαδή στα Model S και Model X. Παραμένει άγνωστο αν τα Model 3 και Model Y θα σκανάρουν και αυτά το δρόμο παρόλο που δε διαθέτουν ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, για να βοηθήσουν στην παραγωγή δεδομένων με τις οχτώ συνολικά κάμερές τους.

Αυτό που θέλει να πετύχει η Tesla είναι να καταγράψει την κατάσταση των δρόμων έτσι ώστε όταν τα αυτοκίνητά της περνούν από αυτές τις περιοχές, να είναι προετοιμασμένα για μία ταραχώδη διαδρομή, αυξάνοντας το ύψος της ανάρτησης.

Tags: