Η Ducati αποκαλύπτει πόσο γρήγορη θα είναι τελικά η πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Που είναι ειδικά σχεδιασμένη για MotoE αγώνες
04 Ιουλίου 2022 11:42
Η Ducati αποκαλύπτει πόσο γρήγορη θα είναι τελικά η πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Ducati μόλις αποκάλυψε τις αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές της "V21L", της πρώτης της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που είναι ειδικά σχεδιασμένη για MotoE αγώνες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το πρωτότυπο της V21L που παρουσίασε η εταιρία υιοθετεί την κλασσική εμφάνιση που θα περίμενε κάποιος από τις μηχανές της, ωστόσο είναι τυλιγμένη χρησιμοποιώντας ανθρακονήματα και έρχεται εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα των 150 ίππων, τον οποίο τροφοδοτεί μια μπαταρία 18kWh. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μηχανή να ζυγίζει 225 κιλά, με τα μισά περίπου από αυτά να προέρχεται από την μπαταρία.

Το βάρος μοιάζει αρκετά μεγάλο για αγωνιστική μηχανή, αφού για παράδειγμα μια της Moto2 κατηγορίας μαζί με τον αναβάτη ζυγίζει 215 κιλά, ενώ στην Moto3 κατηγορία ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 152 κιλά. Βέβαια, σε σχέση με τις Enigma μηχανές που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο MotoE, η νέα πρόταση της Ducati είναι 35 κιλά ελαφρύτερη. Έτσι, ξεκινώντας από το 2023 και μέχρι το 2026, η Ducati θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του FIM MotoE World Cup, παρέχοντας και τις 18 μηχανές που θα χρησιμοποιούνται.

 

Συνεχίζοντας, η V21L θα μπορεί να φορτίσει μέχρι το 80% σε μόλις 45 λεπτά, ενώ έχει αρκετή εμβέλεια για την ολοκλήρωση των 7 απαραίτητων γύρων των βασικών GP πιστών. Όσον αφορά την ταχύτητά της, η μηχανή της Ducati αναφέρεται πως έπιασε τα 275 χιλιόμετρα την ώρα Mugello Circuit του MotoGP στην Τοσκάνη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την V21L μέσα από το επίσημο βίντεο της εταιρίας, το οποίο ακολουθεί παρακάτω.