Το Instagram έφερε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στα iPhone  

Πλέον θα μπορείτε να διαγράφετε ένα λογαριασμό από την εφαρμογή

Το Instagram έφερε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στα iPhone

Το Instagram πρόσθεσε μία νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες που έχουν iOS συσκευή να μπορούν να διαγράψουν ή να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, απευθείας από την εφαρμογή. Μέχρι πρότινος, για να γίνει αυτό, θα έπρεπε ο χρήστης να συνδεθεί από κάποιον υπολογιστή ή μέσω browser στο κινητό, έτσι ώστε να του εμφανιστεί αυτή η επιλογή.

Και αυτό έγινε τώρα, επειδή είπε η Apple στο παρελθόν, ότι στις εφαρμογές που υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού, να υπάρχει και η διαγραφή, μαζί με όλα τα προσωπικά δεδομένα. Η δυνατότητα για την απενεργοποίηση κάποιου λογαριασμού υπήρχε μέσα από το κινητό, αλλά η Apple απαιτεί πλέον να υπάρχει η δυνατότητα για οριστική διαγραφή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε δώσει η Apple στους developers, η δυνατότητα για τη διαγραφή των λογαριασμών, ανεξαιρέτως της εφαρμογής πάντα, θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη και όχι κάπου κρυμμένη, ώστε να ψάχνει ο χρήστης.

Για να διαγράψετε κάποιον λογαριασμό θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

Ρυθμίσεις – λογαριασμός – διαγραφή λογαριασμού

Το Instagram επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ διαγραφής ή απενεργοποίησης του λογαριασμού, με την επιλογή διαγραφής να αφαιρεί μόνιμα όλο το περιεχόμενο. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, πως αν διαγράψετε το λογαριασμό σας, θα έχετε τη δυνατότητα να τον ανακτήσετε μέσα σε 30 ημέρες, αν αλλάξετε γνώμη.