Νέες UHD και QHD οθόνες από την AOC

Για υπέρτατη ευκρίνεια στις 32 ίντσες
28 Ιουλίου 2015 13:59
Νέες UHD και QHD οθόνες από την AOC

Μόλις λάβαμε ένα δελτίο Τύπου από την AOC σχετικά με την ανακοίνωση και κυκλοφορία δύο νέων οθονών, υψηλών προδιαγραφών. Περισσότερα, παρακάτω:

Η AOC, εξειδικευμένη εταιρία οθονών, παρουσιάζει δύο νέες οθόνες 81,3 εκ. (32″) με UHD και QHD αναλύσεις. Οι δύο οθόνες, AOC U3277PQU με 3840 x 2160 pixel AHVA-IPS panel και AOC Q3277PQU με 2560 x 1440 AMVA panel, συνδυάζουν υψηλές αναλύσεις και extra-large μέγεθος οθόνης ώστε να προσφέρουν σε απαιτητικούς οικιακούς χρήστες, φωτογράφους, σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες εικόνα με εξαιρετική λεπτομέρεια και μεγάλη επιφάνεια εργασίας. Η τεχνολογία Flicker FREE μαζί με ένα πλούσιο πακέτο χαρακτηριστικών συμβάλλουν στην υγεία των ματιών και την άνεση.

Εικόνες υψηλής ανάλυσης σε νέο μέγεθος οθόνης

Τα μοντέλα U3277PQU και Q3277PQU της AOC με μέγεθος 81,3 εκ. (32″),  αποτελούν δύο νέες εντυπωσιακές επιλογές για τους χρήστες που αναζητούν μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης.  Η U3277PQU διαθέτει AHVA-IPS panel με ανάλυση 4K UHD στα 3840 x 2160 pixels, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ένα  τυπικό Full HD panel. Με αυτόν τον τρόπο περιεχόμενο όπως φωτογραφίες, κείμενα, video, παιχνίδια εμφανίζονται με σημαντικά μεγαλύτερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια που ακόμα και ένα Full HD video μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να δείχνει ευκρινέστερο στην UHD οθόνη. Επιπλέον, και οι χρήστες που δε διαθέτουν κάρτα γραφικών συμβατή με 4K, μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικές εικόνες υψηλής ανάλυσης με την Q3277PQU και το QHD AMVA panel της. Η QHD ανάλυση των 2560 x 1440 pixels προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη πυκνότητα pixel σε σχέση με Full HD οθόνες του ίδιου μεγέθους. Και τα δύο μοντέλα καλύπτουν 100% τη χρωματική γκάμα sRGB (8-bit+FRC, 1 δισεκ. χρώματα) και διαθέτουν ευρείες γωνίες θέασης, καθώς και υψηλά επίπεδα φωτεινότητας (U3277PQU: 350 cd/μ², Q3277PQU: 300 cd/μ²). Έτσι, απαιτητικοί οικιακοί χρήστες, φωτογράφοι, σχεδιαστές και άλλοι επαγγελματίες επωφελούνται από τις ευκρινείς, λαμπερές εικόνες με τα ζωντανά χρώματα, αλλά και από την ευρύχωρη επιφάνεια εργασίας  για την προβολή πολλαπλών εφαρμογών ή περιεχομένου την ίδια στιγμή.

Πλούσιες σε χαρακτηριστικά, άνετες για τα μάτια

Για την καλύτερη χρήση της μεγάλης επιφάνειας οθόνης, έξυπνα χαρακτηριστικά όπως οι λειτουργίες Picture-in-Picture και Picture-by-Picture δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν εικόνα από δύο διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα. Οι δύο οθόνες διαθέτουν επιπλέον την τεχνολογία AOC Flicker FREE  για τη προφύλαξη της καλής υγείας των ματιών. Το τρεμόπαιγμα (Flickering) είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει όταν ο ελεγκτής οπίσθιου LED φωτισμού μιας οθόνης προσαρμόζει τα επίπεδα φωτεινότητας κατά τη διάρκεια ανανέωσης της εικόνας, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει τα μάτια π.χ. να προκαλέσει κόπωση. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, η τεχνολογία Flicker FREE μειώνει το τρεμόπαιγμα συμβάλλοντας στην υγεία των ματιών.

Η κομψότητα συναντά την προσαρμοστικότητα

Τα panels εντυπωσιακής τεχνολογίας των οθονών U3277PQU και Q3277PQU είναι τοποθετημένα σε κομψά πλαίσια που μπορούν είτε να τοποθετηθούν σε βάσεις τοίχου (VESA 100 x 100), είτε να συνδεθούν στη σταθερή και εργονομική βάση που παρέχεται. Η βάση, ίσως η επιλογή  των περισσότερων χρηστών, προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών προσαρμογής όπως  ρύθμιση ύψους (180 χιλ.), pivot, κλίση και περιστροφή. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, και οι δύο οθόνες προσφέρουν πλήθος επιλογών συμπεριλαμβανομένων DisplayPort, HDMI (υποστηρίζεται MHL για mirroring και φόρτιση κινητών τηλεφώνων και tablets), DVI, VGA και USB 3.0 hub για μεταφορά δεδομένων ή φόρτιση συσκευών USB. Η U3277PQU διαθέτει επίσης προηγμένη σύνδεση HDMI 2.0 για ομαλή αναπαραγωγή UHD video έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Οι οθόνες U3277PQU και Q3277PQU της AOC θα είναι διαθέσιμες τον Αύγουστο του 2015. Οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης είναι €999 και €599 αντίστοιχα. Όπως ισχύει για όλες τις οθόνες της, η AOC προσφέρει εγγύηση 3 ετών με υπηρεσία επιτόπου αντικατάστασης.

Tags: