Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της NIO πέφτει από το δεύτερο όροφο σκοτώνοντας δύο οδηγούς (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ευθύνεται το αυτοκίνητο λέει η εταιρία
25 Ιουνίου 2022 10:11
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της NIO πέφτει από το δεύτερο όροφο σκοτώνοντας δύο οδηγούς (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές παραφροσύνης εξελίχτηκαν στα κεντρικά γραφεία της NIO στη Σαγκάη, όταν ένα αυτοκίνητό της έπεσε από το δεύτερο όροφο προκαλώντας το θάνατο δύο οδηγών δοκιμών. Σύμφωνα με την εταιρία οι οδηγοί βρίσκονταν μέσα στο όχημα κατά την πτώση τους.

Η εταιρία μας συνεργάζεται με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να ξεκινήσει έρευνα και ανάλυση για τα αίτια του δυστυχήματος. Βάσει της ανάλυσης της κατάστασης, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αρχικά πως πρόκειται για ατύχημα για το οποίο δεν ευθύνεται το όχημα. Λυπούμαστε για το ατύχημα και θέλουμε να εκφράσουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας. Οργανώθηκε μία ομάδα για να βοηθήσει τις οικογένειες των δύο υπαλλήλων μας.

Αυτή η ανακοίνωση της NIO ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με το post να φτάνει τα χίλια σχόλια σε μισή ώρα, πριν η εταιρία το κατεβάσει. Μερικά σχόλια είχαν ως εξής:

  • Η δήλωση του ότι δε σχετίζεται το ατύχημα με το όχημα δείχνει την αδιαφορία. Είναι οδηγοί δοκιμών και ήρθαν να δοκιμάσουν το όχημα αλλά λέτε πως το ατύχημα δεν έχει να κάνει με το όχημα;
  • Δε θα έπρεπε να είναι θέμα της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας να επιβεβαιώσει αν ήταν ατύχημα ή όχι;

Η NIO είναι η κυρίαρχη εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, ενώ επενδύει σημαντικά στις αποσπώμενες μπαταρίες για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των οδηγών για τη συχνή φόρτιση. Είναι επίσης ο κύριος αντίπαλος της Tesla, η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στην Σαγκάη.