Elon Musk: «Δεν είπα ποτέ σε κανέναν να πάρει κρυπτονομίσματα»

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
24 Ιουνίου 2022 22:39
Elon Musk: «Δεν είπα ποτέ σε κανέναν να πάρει κρυπτονομίσματα»

Δε χωρά αμφιβολία πως το όνομα του Elon Musk είναι στενά συνδεδεμένο με τα κρυπτονομίσματα, αφού μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter και όχι μόνο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μιλά τακτικά για το Dogecoin, το Bitcoin και άλλα crypto.

Ωστόσο, από το Νοέμβριο του 2021 η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει πάρει την κατηφόρα και ειδικότερα από τη στιγμή που το Bitcoin άγγιξε το peak των 69 χιλιάδων δολαρίων. Πλέον η αξία του βρίσκεται στα 20 χιλιάδες δολάρια, ενώ σχεδόν και κάθε άλλο crypto κατέγραψε σημαντικά καθοδική πορεία, όπως το Ethereum, το Dogecoin και το πλέον περίφημο Tera.

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις έκαναν πολλούς να στραφούν κατά του Musk, κατηγορώντας τον πως παραπλάνησε τον κόσμο που έχασε τα χρήματά του. Έτσι, λοιπόν, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε τώρα στο Qatar Economic Forum, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τονίζοντας πως δεν είπε ποτέ ρητά σε κάποιον να πάει και να αγοράσει κρυπτονομίσματα.

Αναλυτικότερα, ο Musk δήλωσε:

Δεν έχω πει ποτέ ότι ο κόσμος πρέπει να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Στην περίπτωση της Tesla, της SpaceX, και όσον αφορά εμένα προσωπικά, όλοι αγοράσαμε λίγο Bitcoin, αλλά είναι ένα μικρό ποσοστό των συνολικών περιουσιακών μας στοιχείων. Καθόλου σημαντικό.

Αγόρασα επίσης λίγο Dogecoin και η Tesla δέχεται Dogecoin για κάποια εμπορεύματα, ενώ και η SpaceX θα κάνει το ίδιο. Προσωπικά σκοπεύω να υποστηρίξω το Dogecoin, γιατί απλώς γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που δεν είναι τόσο πλούσιοι και με έχουν ενθαρρύνει να αγοράσω και να υποστηρίξω το Dogecoin, επομένως ανταποκρίνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από το εργοστάσιο όταν περπατώ στην SpaceX ή στην Tesla. Μου ζήτησαν να υποστηρίξω το Dogecoin και το κάνω.

Δείτε το εν λόγω απόσπασμα της συνέντευξης παρακάτω: