Επικεφαλής TikTok: «To Facebook δε θα προσφέρει ποτέ την ίδια εμπειρία με εμάς»

Νέες ηχηρές δηλώσεις
17 Ιουνίου 2022 23:04
Επικεφαλής TikTok: «To Facebook δε θα προσφέρει ποτέ την ίδια εμπειρία με εμάς»

Καθώς το TikTok έχει καταφέρει να κυριαρχήσει ως πλατφόρμα τους τελευταίους μήνες, το ένα μετά το άλλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube και το Snapchat, προσπαθούν να μιμηθούν την επιτυχία του, προσθέτοντας αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται, το TikTok δε σκοπεύει να κάνει το ίδιο, αφού σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ο πρόεδρος παγκόσμιων επιχειρηματικών λύσεων της πλατφόρμας, Blake Chandlee, τόνισε τις διαφορές του Facebook και του TikTok με μερικές ηχηρές δηλώσεις.

Το Facebook είναι μια κοινωνική πλατφόρμα. Έχουν δημιουργήσει όλους τους αλγορίθμους τους με βάση το «κοινωνικό γράφημα». Αυτή είναι η βασική τους ικανότητα.

Αυτό δεν ισχύει για εμάς. Εμείς είμαστε μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Η διαφορά είναι σημαντική. Είναι τεράστια.

Για την ιστορία, πριν κάνει τη μετάβαση στο TikTok το 2019, ο Chandlee εργαζόταν στο Facebook σε αντίστοιχο ρόλο για 12 χρόνια. Έτσι, επισήμανε πως χάρη στην εμπειρία του, ειδικά όσον αφορά του χειρισμούς του Facebook όταν έκανε το ντεμπούτο του το αποτυχημένο κοινωνικό δίκτυο Google+, γνωρίζει πως το TikTok είναι αυτό που θα κυριαρχήσει σήμερα.

Θυμάστε όταν η Google δημιουργούσε το Google+; Στο Facebook είχαμε αίθουσες «πολέμου» εκείνη την εποχή. Ήταν σοβαρό θέμα. Όλοι ανησυχούσαν γι’ αυτό.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, έγινε σαφές ότι το Google+ θα αποτύγχανε, καθώς η αξία της Google ήταν η αναζήτηση και το Facebook ήταν πολύ καλό στα κοινωνικά.

Το ίδιο βλέπω να συμβαίνει και τώρα.

Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε. Αναδεικνύουμε αυτές τις πολιτιστικές τάσεις και αυτή τη μοναδική εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι στο TikTok. Απλά δεν πρόκειται να έχουν την ίδια εμπειρία στο Facebook, εκτός και αν το Facebook εγκαταλείψει εντελώς τις κοινωνικές του αξίες, κάτι που δε νομίζω ότι θα κάνει.

Φυσικά, οι δηλώσεις του Chandlee δεν είναι περιέργειες, αφού ως υψηλόβαθμο στέλεχος του TikTok είναι πρακτικά δουλειά του να προωθεί την πλατφόρμα έναντι του ανταγωνισμού. Βέβαια, το αν εν τέλει στην αγορά θα κυριαρχήσει το Facebook ή το TikTok  θα το δείξει μόνο ο χρόνος.